Будівництво офісів на території колишнього заводу «Львівприлад» малопривабливе з комерційної точки зору

м. Київ, 13 січня 2016 року

За інформацією ЗМІ, з 21 грудня 2015 року по 18 січня 2016 року у Львові тривають громадські слухання щодо детального плану території на розі вул. Стрийської – Академіка А. Сахарова. Деякі учасники слухань називають серед ініціаторів проекту забудови території непрацюючого заводу «Львівприлад» підприємця Василя Хмельницького. У зв`язку з цим вважаємо за доцільне повідомити наступне.
Василь Хмельницький інвестує в низку соціально значимих проектів, які мають на меті довгостроковий позитивний вплив на розвиток України. 2015 року для підтримки проектів у галузях освіти та економіки було створено Фонд Василя Хмельницького K.Fund. На даний момент K.Fund аналізує існуючі можливості для інвестування в інфраструктурні та освітні ініціативи, насамперед, в Київській, Харківській та Львівській областях. Ми високо оцінюємо потенціал цих регіонів та націлені на реалізацію ініціатив, що допомагатимуть перспективній молоді реалізувати себе в Україні. При виборі проектів враховується інвестиційний клімат, створений місцевою владою; реалізація ініціатив відбуватиметься за підтримки місцевих громад.
Одним з проектів, що вивчалися Фондом, був розвиток території колишнього заводу «Львівприлад». Однак, цей проект має довгий термін окупності (понад 15 років), що за поточних економічних умов робить його малопривабливим для інвестицій.
Довідка
Василь Хмельницький — перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців, засновник K.Fund. Не є членом жодної політичної партії. Разом із партнерами інвестує кошти в розвиток різних бізнесів в Україні, вважаючи за краще співробітництво і спільне управління. Практично кожний проект має індивідуальну конфігурацію акціонерів і менеджмент.
Серед ініціатив, що підтримує підприємець, – Київський міжнародний економічний форум (КМЕФ); проекти громадської спілки «Освіторія»: сучасна загальноосвітня школа «Новопечерська школа» у Києві та онлайн-платформа iLearn для учнів з дитячих будинків і малозабезпечених сімей; магістерська програма публічного адміністрування в Національному університеті «Києво-Могилянська академія»; перший в Україні міжкорпоративний IT-університет BIONIC University; видавничий проект «Бібліотека Хмельницького».
Більше інформації на http://kfund.ua/uk/