pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Підсумки конференції «Журналістика у часи кризи та війни: як продовжувати дотримуватися стандартів та етики медіа»

29 листопада в стінах КНУ ім. Т. Шевченка відбулася конференція «Журналістика у часи кризи та війни: як продовжувати дотримуватися стандартів та етики медіа», модератором якої був Валерій Іванов, Президент Академії української преси та завідуючий кафедри «Реклами та зв’язків з громадськістю» в Інституті журналістики КНУ. Участь у конференції взяли представники 4 країн – України, Німеччини, Польщі та Грузії. Серед запрошених опинилися також і студенти Інституту журналістики.

Основним доповідачем була представниця Німеччини – Сузанна Шпан, авторка книги «Образ України в Німеччині – роль російських мас-медіа. Як Росія впливає на німецьку громадськість». Саме про цю свою працю вона і говорила, порівнюючи образи України та Росії в німецьких ЗМІ. Пані Шпан наголошувала на тому, що російська пропаганда присутня навіть в Німеччині, називаючи одним з каналів її поширення телеканал «RT Deutsch» (RT – Russia Today). Це призводить до спотворення інформації про конфлікт в Україні через фальшиві та сумнівні аргументи пропаганди Російської Федерації.

Після виступу Сузанни Шпан розпочалася панельна дискусія журналістів, що мають досвід висвітлення воєнних дій та кризових ситуації. Її учасниками були Пьотр Андрусечко, журналіст видання «Gazeta Wyborcza» в Києві, Олівер Більгер, вільний журналіст, м. Берлін, Олег Панфілов, експерт у галузі інформаційної політики та організатор контрпропаганди в Грузії 2008 р., сама пані Шпан, а також кілька представників української сторони, включаючи Валерія Іванова.

Між учасниками розгорілась цікава дискусія, але всі вони погодились, що найважливішим завдання на даний момент є підвищення медіаграмотності населення України та зменшення впливу держави на ЗМІ. Олег Панфілов наводив як приклад свою рідну Грузію, говорячи, що коли «немає державних медіа, інституту акредитації тощо, коли держава на впливає на діяльність ЗМІ, шанси на ефективність пропаганди «з-зовні» зменшуються».

Підбиваючи підсумки конференції, варто навести слова Валерія Іванова: «Якщо Україна зробила вибір в сторону реальної демократії, то ми маємо реагувати на виклики як інші демократичні держави: дотримуватися професійних стандартів та обов’язково перевіряти данні, адже, через їх неточність чи недостовірність, рівень довіри до ЗМІ в Україні лише 20%». Також він закликав «не розраховувати, що всі наші проблеми вирішить Захід: перш за все, має бути чесною політика України щодо подій на сході».

Контактна особа:
Лагутіна Вікторія
+ 38 (093) 265 65 35
[email protected]

Похожие пресс-релизы