pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Відбулася презентація дослідження «Захист осіб без громадянства від свавільного утримання під вартою в Україні»

21 грудня 2016 року у Києві відбулася презентація дослідження та експертна дискусія у рамках проекту «Захист осіб без громадянства від свавільного утримання під вартою в Україні».
У заході прийняли участь представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з Прав Людини, Державної міграційної служби, Державної прикордонної служби України, Генеральної прокуратури України, Координаційного центру з надання правової допомоги, адвокати і юристи, представники правозахисних неурядових і міжнародних організацій (УВКБ ООН, МОМ) та ЗМІ.
Організатори зазначили, що для кращого захисту осіб без громадянства в Європі від свавільного утримання під вартою, явище безгромадянства і пов’язані з ним виклики повинні бути краще зрозумілі. Різні зацікавлені сторони також повинні об'єднатися, щоб виявляти і обмінюватися передовим досвідом з тим, що ці виклики могли бути подолані. На сприяння і полегшення цього процесу і спрямований трирічний проект* «Захист осіб без громадянства від свавільного утримання під вартою в Україні», який здійснює Європейська Мережа з Питань Безгромадянства** (ENS).
Презентуючи результати дослідження, проведеного у рамках проекту, Остап Тимчій, експерт БФ «Право на захист» у партнерстві з HIAS, підкреслив: «Неофіційні дані, зібрані БФ «Право назахист» у партнерстві з ХІАС, дозволяють припустити, що здебільшого особи, які врешті-решт опинилися без громадянства або під ризиком безгромадянства, потрапили у таке становище внаслідок недосконалості законодавства в галузі громадянства, розробленого новими незалежними державами, що утворилися після розпаду СРСР і через конфлікт, який спричинив переміщення в межах регіону протягом першого десятиліття незалежності».
Учасники дискусії дійшли згоди, що всі особи без громадянства повинні користуватися правами, наданими їм міжнародними і регіональними нормами в галузі прав людини. Їхні права повинні дотримуватися, захищатися і реалізуватися постійно, в тому числі під час здійснення міграційного контролю. Обставини, у які потрапляють особи без встановленого громадянства – включно з їхньою вразливістю, що є наслідком відсутності у них громадянства, та невід’ємними складнощами в їхньому усуненні – є важливими чинниками, які необхідно брати до уваги під час визначення правомірності утримання під вартою мігрантів.
Нагадаємо, Україна ратифікувала конвенції Про Статус Осіб без Громадянства та Конвенцію про Скорочення Безгромадянства у 2013 році, однак ще не призвела відповідної адаптації національного законодавства. Важливим кроком у цьому процесі є запровадження процедури визначення статусу особи без громадянства в Україні. 10 листопада цього року в Верховну Раду було внесено урядовий законопроект № 5385, який має наметі створення такої процедури.
*Виконацем проекту в Україні є Благодійний Фонд «Право на захист» у партнерстві з HIAS.
**Європейська Мережа з Питань Безгромадянства (ENS) є мережею НУО, академічних ініціатив та індивідуальних експертів, що працюють над подоланням безгромадянства в Європі - в даний час більш наж 100 членів у 39 європейських країнах. ENS здійснює свою роботу за допомогою цілої низки заходів законодавчого і політичного характеру, через навчання і підвищення потенціалу. Інститут Безгромадянства та Інтеграції (The Institute on Statelessness and Inclusion) є експертним партнером ENS у здійсненні проекту "Захист осіб без громадянства від свавільного утримання під вартою".

За додатковою інформацією звертайтеся: [email protected]

Похожие пресс-релизы