Підсумки роботи ТОВ «ОЛТЕКС» у 2016 році

22 грудня ТОВ «ОЛТЕКС» звітувало про попередні результати роботи у 2016 маркетинговому році із виконання замовлень на внутрішньому ринку України.

Впродовж року компанія приймала участь у процедурах закупівель Міністерством оборони України (МОУ) теплих речей та інших елементів бойового єдиного комплекту (БЄК) для забезпечення військовослужбовців Збройних сил України. Торги проходили у електронній системі публічних закупівель PROZORRO. ТОВ «ОЛТЕКС» було визнано переможцем та укладено договори на постачання зимових речей (курток вітро-, вологозахисних зимових; штанів вітро-, вологозахисних зимових; курток костюму утеплювача (ККУ)) та літніх речей (костюму літнього польового, шкарпеток літніх трекінгових та інших).

Частка компанії у забезпеченні військовослужбовців необхідним речовим майном за окремими виробами склала від 25% до 30% загального обсягу замовлення.

«Цього року закупівля необхідного речового майна здійснювалася Міністерством оборони переважно у другому півріччі. За фактом аукціони відбулися тільки наприкінці літа і на початку осені, а за окремими предметами у грудні. Договори на постачання зимових речей були укладені восени, а додаткові угоди, якими визначається процедура прийомки готових виробів були підписані тільки на початку жовтня», – зазначив директор ТОВ «ОЛТЕКС» Аркадій Стужук.

Істотна зміна строків проведення тендеру залишила виробникам вкрай мало часу для виготовлення і завчасного постачання повного обсягу готових виробів замовнику.

«На початку липня Міністерство оборони затвердило нову форму для української армії. Вироби у складі бойового єдиного комплекту мають новий дизайн, нові сучасні матеріали, а деякі з них саме цього року будуть вперше постачені у війська. Прикладом є куртка костюму утеплювача. Її розробив Центр розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України. Куртка виготовляється з флісу, який відповідає вимогам до сумарного теплового опору, повітропроникності, пружність та інших показників. З огляду на стислі строки всі технологічні роботи – закупка тканини, пошив виробів, перевірки на якість – варто зробити, фактично, за лічені дні одного-двох місяців», – повідомила головний технолог ТОВ «ОЛТЕКС» Любов Рижаєва.

Зразки нової форми були продемонстровані на військовому параді до Дня Незалежності України. Певна кількість беретів для військовослужбовців Сухопутних військ, Повітряних Сил та Сил спеціальних операцій, які приймали участь у параді 24 серпня, були виготовлені на підприємстві компанії. Окрім беретів, ТОВ «ОЛТЕКС» були постачені кашкети та окремі комплекти військової форми.

Наразі «ОЛТЕКС» завершує виконання своїх зобов’язань за договорами укладеними з Міністерством оборони у 2016 році. До об’єднаних центрів у містах України було вчасно постачено: куртки та штани вітро-, вологозахисні зимові, костюми літні польові, куртки костюму утеплювача, шкарпетки літні трекінгові.

«Ми перші, хто цього року достроково розпочали постачання теплих речей Міністерству оборони, за що я хотів би подякувати всім працівникам підприємств компанії», – зазначив директор ТОВ «ОЛТЕКС» Аркадій Стужук.

Після розформування військових представництв Міноборони анонсувало ретельну перевірку якості роботи виробників речового майна для ЗСУ через Центр супроводження та розвитку матеріального забезпечення ЗС України. Представники Центру супроводження підтвердили якість виробів ТОВ «ОЛТЕКС». Під час перевірок вибіркових партій жодних зауважень до лінійних вимірів та застосованих матеріалів. Інформація, яка міститься на етикетках однострою відповідає виробам. Виявлені відхилення мали поодинокий характер і не впливали на функціональні характеристики чи зовнішній вигляд виробів. Зазначені зауваження були усунені на виробництві ще під час перевірки. Згідно з актом приймального контролю вироби «ОЛТЕКС» відповідають технічним вимогам і можуть використовуватися військовослужбовцями ЗСУ у складі бойового єдиного комплекту польової форми.

Окрім Міністерства оборони, цього року ТОВ «ОЛТЕКС» співпрацювало з Національною поліцією України, Державною прикордонною службою України, Національною гвардією України, факультетом військово-морських сил Національного університету «Одеська морська Академія», Національною академією Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, Державним науково-дослідним інститутом МВС України та іншими організаціями і установами, про що повідомлялося у новинах компанії.

З метою збільшення обсягів виробництва існуючих видів продукції і освоєння нових, у 2017 році «ОЛТЕКС» планує нарощувати парк обладнання і створити нові робочі місця. Пріоритетними напрямками у роботі компанії на наступний рік залишаються: підвищення якості і умов праці на підприємствах, проведення природоохоронних заходів і заходів з енергозбереження, підтримання показників високої якості продукції.

О компании: ТОВ «ОЛТЕКС» є однією з провідних українських компаній з виготовлення одягу. Ми працюємо на вітчизняному та міжнародному ринку вже понад 20 років. За цей час компанія зарекомендувала себе надійним партнером, який сумлінно виконує свої зобов’язання перед клієнтами та державою – сплачує податки та робить все можливе для залучення іноземних інвестицій в економіку України, власним досвідом створює позитивний імідж вітчизняному бізнесу в країнах Західної Європи.