92% дата-трафіку в мережі lifecell припадає на мобільний 3G+ інтернет

22 травня 2017 року. Оператор мобільного зв’язку lifecell оголошує про споживання загального та 3G+ дата-трафіку в першому кварталі 2017 року. Обсяг 3G+ мобільного інтернету в мережі lifecell виріс на 30% на квартальній основі, і на 274% – на річній. Його частка у загальному дата-трафіку становила 92%, порівняно з 87% у четвертому кварталі 2016. Приріст спожитого загального дата-трафіку становив 178% у першому кварталі 2016 року та 23% у четвертому кварталі 2016 року.

Найшвидша мережа третього покоління 3G+ в Україні продовжує розширюватися та генерувати вражаючі обсяги дата-трафіку. Так, на кінець першого кварталу 2017 року lifecell зафіксував квартальне зростання 3G+ мобільного інтернету до 16 130 Тбайт. Показник максимального денного 3G+ трафіку в першому кварталі досяг 217 Тбайт, що на 38% більше, ніж у четвертому кварталі 2016, і на 233% перевищує показник першого кварталу минулого року.

Загалом у першому кварталі 2017 року абоненти lifecell відправили й отримали 17 585 Тбайт, що на 178% більше, ніж в аналогічний період 2016 року. При цьому показник середнього споживання мобільного інтернету у четвертому кварталі 2016 року досяг 200 Тбайт на день, що на 26% більше, ніж у четвертому кварталі 2016 року, і на 181% більше, ніж роком раніше. Максимальний добовий показник споживання дата-трафіку виріс на 166% відносно четвертого кварталу 2016 року і в абсолютному вираженні становив 236 Тбайт.

Махмут Шериф, Директор мобільної мережі lifecell, прокоментував: «Споживання дата-трафіку в мережі lifecell продовжує стрімко зростати не тільки як наслідок постійного розширення смарт-покриття 3G+ мережі, але й здебільшого завдяки найбільшій швидкості мобільного 3G+ інтернету. Крім того, ми продовжуємо спостерігати зростання проникнення пристроїв з підтримкою 3G+ у нашій мережі, що також сприяє збільшенню обсягів дата-трафіку».

***
lifecell – український оператор, що надає справжню свободу спілкування, в першу чергу через високошвидкісний мобільний інтернет. За допомогою доступного 3G+ інтернету lifecell відкриває сучасні можливості мобільної комунікації для всіх категорій користувачів, незалежно від віку чи знань технологій.

100% акцій оператора належать Turkcell – турецькому постачальнику конвергентних телекомунікаційних і технологічних послуг. Мережа оператора lifecell покриває 99% території України. Станом на кінець першого кварталу 2017 року, активна 3-місячна абонентська база lifecell становить 8,9 мільйона користувачів.
Як дата-оператор і лідер ринку з проникнення смартфонів і 3G-пристроїв, lifecell пропонує тарифи та послуги, найбільш зручні і вигідні для користувачів «розумних» пристроїв.

За результатами незалежного рейтингу speed-тестів у мобільному додатку Speedtest від компанії Ookla, 3G+ мережу lifecell було відзначено як найшвидшу серед українських мобільних операторів.