pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Обмін досвідом та знайомство з програмою «Агрорішення Байєр Майстер-Клас»: до України завітала делегація з Болгарії

Досвідом вирощування кукурудзи та соняшника, обробітку ґрунту, а також впровадження Агрорішень поділились українські представники компанії «Байєр» з болгарськими агровиробниками під час їх візиту до України. 21-23 червня в Україні перебувала делегація з Болгарії. В її складі було дев’ять представників компанії «Байєр», Болгарія, та 38 власників сільськогосподарських підприємств, агрономів і ключових клієнтів Аграрного підрозділу «Байєр» в Болгарії. В ході візиту делегація взяла участь у Міжнародних днях поля DLG та відвідала поля одного з ключових клієнтів Байєр в Україні, компанії «Миронівський Хлібопродукт» (МХП), для якої було проведено «Байєр Майстер-Клас».
«Наразі це дуже важливий обмін досвідом українських і болгарських колег щодо технології вирощування основних культур в рамках Східноєвропейського регіону, - зазначив керівник напрямку з розвитку нових маркетингових рішень Максим Йовенко, – Болгарські аграрії хотіли взяти участь в семінарі «Байєр Майстер-Клас», який проводиться в рамках проекту Агрорішення, та подивитись, як українські агровиробники впроваджують практичні рекомендації з майстер-класів.».
Візит планувався заздалегідь. На щастя, саме на цей час, на 22 червня, було заплановано проведення «Міжнародних днів поля DLG», що вперше стало масштабною подією в Україні. Тож наші гості, які щороку беруть участь у подібних заходах у Болгарії, із задоволенням стали учасниками цієї події в Україні.
А вже в другій половині дня гості відвідали клієнта компанії «Байєр», ТОВ «НВФ «Урожай», де вони ознайомилися з агротехнологіями, та провели теоретичну та практичну частину майстер-класу з технології обробітку ґрунту та вирощування кукурудзи ріпаку та соняшника.

Більш за все болгарських фермерів зацікавила саме технологія вирощування кукурудзи. Адже на теренах Болгарії вони стикаються з посухою, від якої, насамперед, страждає ця культура. Наші гості під час майстер-класу хотіли побачити наші напрацювання в технології вирощування кукурудзи – це і якість посіву, і розвиток кореневої системи, і на якому етапі необхідно застосовувати гербіцид, щоб культура зазнавала найменшого стресу.
«Брак вологи – це проблема і в Болгарії також. Адже так само трапляються посушливі роки, як зараз в Україні. Тому болгарські фермери стараються отримати максимальну врожайність навіть за таких екстремальних природніх умов. На першому місці в Болгарії вирощують озиму пшеницю, трохи менше площ засіяно соняшником і дещо менше кукурудзою. Фермери з Болгарії найбільше хочуть вдосконалитися на вирощуванні кукурудзи, бо в засушливі роки рівень урожайності саме цієї культури падає врази. Впоратися з проблемою може допомогти навчальна програма від «Байєр», яка дозволяє отримувати врожайність на досить високому рівні навіть у посушливі роки», - зазначає Жечо Мурзов, керівник продажу Аграрного підрозділу компанії «Байєр», Болгарія.
Після теоретичної частини «Байєр Майстер-Клас» наші гості відправились на поля філії «Урожаю» агрофірма «Заповіт Шевченка», що на Канівщині в Черкаській області, де провели практичну частину семінару, присвячену технології вирощування кукурудзи, а також ознайомилися з методами вирощування озимого ріпаку та соняшнику, ознайомилися з особливостями ущільнення ґрунту, оцінили розвиток кореневої системи культур та дотримання технології посіву, а також ознайомилися з технікою, яка використовується під час посіву. Обговорення особливостей застосування системи захисту від компанії «Байєр» було дуже цікавим для обох сторін.

Однією з рекомендацій «Байєр Майстер-Класу» є перехід до мінімального обробітку ґрунту (minimal-till, strip-till, no-till). Cистема обробітку ґрунту, за якої не проводиться оранка, а поверхня землі покривається шаром поживних органічних речовин, якнайкраще підходить для посушливого клімату. В цьому питанні болгарські агрономи виявились більш досвідченими ніж українські аграрії. На господарствах в Болгарії вони вже обробляють ґрунт із використанням чизелів, які дають можливість обробляти ґрунт до 45 см завглибшки, завдяки яким проходить руйнування підорної підошви, яку створюють плуги. В технології мінімального обробітку ґрунту вони бачать величезну цінність - високі врожаї навіть у посушливі роки, економію палива та трудових ресурсів. Болгари впевнені, що за технологіями minimal-till, strip-till, no-till майбутнє, і саме завдяки мінімальному обробітку ґрунту можна неабияк підвищити рентабельність культур.
«Зараз Болгарія живе змінами, і традиційний підхід до фермерства змінюється. Більшість аграріїв переходять на нові способи обробітку ґрунту, тобто з мінімальним втручанням задля підвищення його продуктивності й зменшення витрат. Також для мінімальної обробки ґрунту, як виявляється, не треба багато техніки. В довгостроковій перспективі це дасть можливість отримувати високі врожаї, адже під необробленим шаром ґрунту залишається запас вологи, яку рослини зможуть використовувати для своєї повноцінної вегетації», - зазначає Жечо Мурзов, керівник продажу Аграрного підрозділу компанії «Байєр», Болгарія.
Отож, очікуємо, що візити іноземних фермерів в Україну вже в найближчому майбутньому
стануть традиційними і корисними для всіх сторін, адже підвищення продуктивності сільського господарства за рахунок інновацій – це наша глобальна мета, яку ми зможемо досягти саме завдяки плідній співпраці з аграріями з усього світу.

Довідка
Bayer: наука заради кращого життя
Bayer — це міжнародна компанія зі спеціалізацією в галузі наук про життя, а саме — охорони здоров'я та сільського господарства. Продукти та послуги компанії спрямовані на благо людей і покращення якості їхнього життя. Bayer є соціально відповідальною й етичною компанією, яка дотримується визначених цінностей і приносить користь суспільству. У 2016 фінансовому році Група компаній Bayer налічувала близько 115 200 працівників, а обсяг продажів становив 46,8 мільярда євро. Сума капітальних витрат за рік сягнула 2,6 мільярда євро, витрати на дослідження та розробки — 4,7 мільярда євро. Вищезазначені показники включають у себе також відповідні дані підрозділу високотехнологічних матеріалів, який було виведено на фондовий ринок під назвою Covestro (6 жовтня 2015 року). Більш детально: www.bayer.com

ТОВ «Науково-виробнича фірма «Урожай» — лідер сільського господарства України в галузі рослинництва. З 2006 року підприємство входить до групи підприємств вертикально-інтегрованого бізнесу «ПАТ «Миронівський хлібопродукт» (МХП). Основне завдання «Урожаю» — вирощування зернових культур, що в подальшому використовуються для виробництва комбікормів. Серед останніх досягнень НВФ «Урожай» — лідерська позиція в межах МХП та України з урожайності основних культур (кукурудза, соняшник, пшениця, ріпак). Наприкінці 2011 року Міністерство АПК України присвоїло «Урожаю» звання «Абсолютний лідер з урожайності кукурудзи в Україні» (128,7 ц/га на площі 37,7 тис.га). А в 2012 році — звання «Абсолютний лідер з урожайності соняшнику в Україні» (37,2 ц/га на площі 8,4 тис.га). Директор «Урожаю» Олег Васецький 2009 року став заслуженим працівником сільського господарства України. Нині підприємство обробляє 77 тис. га орних земель в шести районах Черкаської області: Звенигородському, Городищенському, Канівському, Корсунь-Шевченківському, Катеринопільському, Лисянському та Миронівському і Богуславському районах Київської області.

Похожие пресс-релизы