У третьому кварталі 2017 року ОТП Банк подвоїв фінансовий результат першого півріччя

Згідно з даними фінансового звіту за МСФЗ за підсумками роботи у третьому кварталі 2017 року ОТП Банк зафіксував позитивний фінансовий результат у розмірі 322,5 млн грн, майже подвоївши результат першого півріччя. Таким чином, наростаючим підсумком з початку року чистий прибуток банку після оподаткування склав 667,4 млн грн.
У третьому кварталі 2017 року ОТП Банк продовжив вести прибуткову операційну діяльність. Чистий комісійний дохід ОТП Банку в звітному періоді склав 247,9 млн грн, на 26% поліпшивши результат аналогічного періоду минулого року. Чистий процентний дохід АТ «ОТП Банк» в звітному періоді склав 506,8 млн грн, додавши 81,9 млн грн до результату попереднього кварталу (424,9 млн грн) і досягнувши накопичувальним підсумком з початку року 1,415 млрд грн.
За загальним депозитним портфелем ОТП Банку в третьому кварталі був зафіксований приріст у розмірі 896,1 млн грн до 22,689 млрд грн. Зокрема, залишки коштів на рахунках юридичних осіб зросли до 13,431 млрд грн (+ 781,1 млн грн за квартал), а приріст залишків на рахунках фізичних осіб склав +115 млн грн, до 9,258 млрд грн.
З огляду на подальше очищення кредитного портфеля, перш за все, у корпоративному сегменті, за результатами третього кварталу 2017 року кредитний портфель ОТП Банку скоротився на 0,57%, склавши 23,413 млрд грн. Обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб склав 15,812 млрд грн (- 1,5% в квартальному численні). При цьому, обсяг кредитів, виданих фізичним особам, в третьому кварталі збільшився на 107,1 млн грн до 7,6 млрд грн.
Активи ОТП Банку за підсумками 3-го кварталу 2017 року склали 26,842 млрд грн (+1,369 млрд грн за квартал).
«Завдяки злагодженій роботі корпоративної бізнес-лінії по збільшенню клієнтської бази і роздрібної бізнес-лінії по розвитку пропозиції в області споживчого кредитування, у третьому кварталі нам вдалося зафіксувати оптимальний результат. Такому результату передувала і значуща попередня робота - в 3 кварталі ОТП Банк активізував роботу по таким відносно новим продуктам як «ОТП Агро Фабрика», овердрафт «Гостинний», а також програмами автокредитування. За нашими оцінками, така диверсифікація джерел доходу банку дозволить надалі нарощувати фінансовий результат, знижуючи його волатильність», - зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».
Регулятивний капітал ОТП Банку на кінець 3-ого кварталу склав 3,007 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник адекватності регулятивного капіталу за станом на 1 жовтня 2017 року зафіксувався на рівні 14,94% (при нормативі не менше 10%).
Показник поточної ліквідності банку склав 65,71%, значно перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).
Публічне акціонерне товариство «ОТП Банк» - один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектора України. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. На українському ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально відповідальної, надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc.
В Україні АТ «ОТП Банк» виступає флагманом банківської групи ОТП, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал» та ТОВ «ОТП Лізинг».
Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах Facebook, Twitter і YouTube.