ОТП Банк видав «теплих» кредитів за програмою IQ energy на майже 160 мільйонів гривень

Виконуючи свої попередні заяви, ОТП Банк продовжує активну діяльність з кредитування на купівлю енергоефективного обладнання за програмою IQ energy від ЄБРР. Так, станом на 21 листопада 2017 року загальна сума виданих ОТП Банком кредитів перевищила 157 млн грн, у той час як загалом з моменту запуску програми банки-партнери профінансували населення на 306 млн грн (частка ОТП Банку за сумою виданих кредитів склала 51%!).
Загалом, з моменту запуску програми IQ energy від ЄБРР кредитними коштами від ОТП Банку на утеплення і підвищення енергозбереження у власних оселях скористалися майже 5 тисяч українців.
Зі свого боку, як партнер програми IQ energy, ОТП Банк пропонує найширший перелік кредитних опцій, зокрема: кредити в точках продажу, кредити готівкою, кредитні картки (з безвідсотковим пільговим періодом до 55 днів), кредит під заставу депозиту, заявки на кредити в Інтернет-магазинах. Банк постійно працює над розширення кількості брендових партнерів, яка вже сягнула 500 (Veka, Wizard, Caparol, Mitsubishi Electric тощо), а запроваджена спрощена процедура оформлення кредиту (зокрема, кредиту на товар у точці продажу) дає можливість клієнту отримати рішення про видачу вже за 15 хвилин з моменту подачі заявки.
«Сума виданих кредитів за програмою IQ energy вже свідчить про певний тренд. Тисячі українців вже усвідомили необхідність підвищення енергоефективності своїх домогосподарств і скористалися можливістю реалізувати цю потребу за рахунок грантової європейської програми з використанням кредитних коштів від ОТП Банку. Маю надію, що програма IQ energy – і загалом енергоефективне мислення як тренд! – набиратиме більших обертів, отримає більший попит серед населення і буде структурним елементом розвитку українського суспільства і національної економіки», – відзначив Володимир Мудрий, член правління АТ «ОТП Банк», який очолює роздрібний бізнес.
Нагадаємо, програма IQ energy – це фінансовий інструмент для сприяння удосконаленням у сфері енергоефективності в житловому секторі України, розроблений Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР). Програма фінансується Партнерством Е5Р за підтримки Європейського Союзу, Швеції та Федерального міністерства фінансів Австрії. За програмою, індивідуальний позичальник (тільки фізичні особи) може отримати кредит для інвестування в енергоефективні проекти та компенсацію (грант) до З 000 євро. Компенсація (грант) складає 35% від суми кредиту або інвестицій у енергоефективні технології (включаючи супутні товари та монтажні роботи). Банки-учасники програми: ОТП Банк, УкрСиббанк та Райффайзен Банк Аваль. Крім фінансування, проект надає своїм учасникам консультаційні послуги з питань, що стосуються енергозберігаючого обладнання та технологій.

Публічне акціонерне товариство «ОТП Банк» - один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектора України. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. На українському ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально відповідальної, надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc.
В Україні АТ «ОТП Банк» виступає флагманом банківської групи ОТП, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал» та ТОВ «ОТП Лізинг».
Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах Facebook, Twitter і YouTube.