«Львівська політехніка» отримала дозвіл на будівництво по вул. Карпинця-Засядка.

За повідомлення сайту Захід нет, львівський окружний адміністративний суд скасував заборону Мінкультури на будівництво житлового буднку з комерційними та офісними приміщеннями на розі вул. Карпинця – Засядька. Однак юристи університету таки переконали суддів що будівництво в даному місці можливо, так як, Міністерство культури досі не затвердило межі історичного ареалу, тому погодження будівництва в даному випадку не порушує чинного законодавства.
Нагадаємо у травні цього року, Мінкультури зупинило проведення робіт на даній ділянці, оскільки «Львівська політехніка» не погодила проект і дозвіл на проведення робіт в історичному місці.
Цікаво, що з даним будівництвом вже пов’язані судові процеси, зокрема у 2013 році з ініціативи правозахисників та мешканців було скасовано декларацію а у 2016 прокуратура області також повідомляла про подачу до суду позову на посадовців департаменту архітектури за ігнорування у обстежені памяток культурної спадщини навколо вул. Карпинця та Засядька.
Також стало відомо підрідника будівництва яким виявилось ТзОВ «Будівельно-ремонтне підприємство "Технобуд"», власник якого, за даними аналітичної системи YouControl, є бізнес-партнер братів Дубневичів, колишній директор ТзОВ «Корпорація КРТ» Юрій Пастернак.
АН «Новий Львів» і надалі буде відслідковувати новини ринку нерухомості Львова.
З повагою Василь Джугалик. Незалежний ріелтор. Агенція з продажу новобудов.
#новий_львів #новобудови_львів #незалежний_ріелтор #Агенція_нерухомості #Технобуд #будівництво_карпинця #скандальні_забудови