pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Укртелеком 2017: рекордно висока EBITDA, мільярд гривень інвестицій у мережу

Починаючи з 2014 року фінансові показники Укртелекому демонструють високу ефективність роботи компанії. Так, за результатами 2017 року,* як і у попередні періоди, дохід компанії залишається стабільним на рівні 6,654 млрд грн, а EBITDA сягнула рекордної позначки 1,867 млрд грн, маржа EBITDA 28,1%

Чистий прибуток за 2017 рік сягнув 867 млн грн.

«Черговий раз Укртелеком продемонстрував високі річні фінансові показники. Така стабільність у 2017, як і впродовж трьох попередніх років, підтверджує правильність стратегії компанії та прихильність колективу до її реалізації», – зазначив директор Укртелекому Юрій Курмаз.

Дохід від телекомунікаційних послуг склав 5,767 млрд грн.

Фізичним особам надано послуг на 3,647 млрд грн, що на 1,4 % більше, ніж рік тому.** І це незважаючи на негативний вплив крадіжок мідного кабелю та тенденцію відтоку абонентів. Продовжують зростати доходи і в корпоративному сегменті. В цілому вони збільшилися на понад 8% до майже 1,314 млрд грн, а від інтернет-послуг та передачі даних – на 25,7% та 17,6% відповідно.**

Рівень надходжень від фіксованої телефонії через скорочення абонбази потроху зменшується. Наприкінці 2017 року оператор обслуговував майже 4,7 млн активних телефонних ліній, отримав дохід від цього напрямку діяльності 3,042 млрд грн.

Водночас продовжують зростати доходи від інтернет-послуг та передачі даних. Минулого року вони збільшилися до майже 1,722 млрд грн. Укртелеком надає доступ до всесвітньої мережі понад 1,5 млн абонентів у майже 2200 населених пунктах країни, підключивши ще 70 містечок і сіл. Також для масових споживачів компанія надає інтернет за технологіями FTTB та GPON у більше 60 містах і селах. Споживання трафіку серед користувачів домашнього інтернету збільшилося до 73 Гб на місяць (на 12%), а на модернізованій мережі цей показник майже втричі більший – 200 Гб щомісячно.

Для корпоративних клієнтів Укртелеком впроваджує нові пропозиції. «Захистом від DDoS-атак», який автоматично починає фільтрувати паразитний трафік через 2-3 секунди і дозволяє відбивати атаки з сумарним об’ємом до 350 Гб/с, уже користуються інформаційні центри, аграрні, фінансові, медичні компанії. Все більше бізнес-користувачів надає перевагу «хмарним» рішенням. Кількість підключень до послуги «Хмарна АТС» зросла майже вдвічі і сягнула 12,5 тисяч ліній.

Оператор продовжує реалізовувати проекти з будівництва волоконно-оптичних каналів для мереж АЗК, торговельно-розважальних і готельних комплексів, щоб забезпечити їх сучасними послугами, зокрема швидкісним інтернетом та ліцензованим TV. До послуги «TV Бізнес» підключено вже більше 1100 екранів у закладах HoReCa, а оптичний інтернет від Укртелекому є у понад 600 бізнес-центрах країни.

Загальна довжина мережі волоконно-оптичних ліній зв’язку Укртелекому сягає 48 тисяч кілометрів.

Триває технічна модернізація інфраструктури Укртелекому в найбільших містах, де на оновлену мережу вже переключено понад 350 тисяч абонентів.

Загалом минулого року інвестиції у розвиток склали майже 950 млн грн.

У 2017 році Укртелеком перерахував близько 1,795 млрд грн податків до бюджетів усіх рівнів.

* Дані за 2017 рік згідно з неаудійованою звітністю.

** Дані без урахування доходів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської обл.

Похожие пресс-релизы