Оптична мережа Укртелекому повністю охопить Енергодар

Енергодар стає першим містом України, де Укртелеком пропонує всім мешканцям можливість підключення до «Оптичного інтернету»

Здійснюючи технічну модернізацію своєї мережі, компанія Укртелеком розширює охоплення волоконно-оптичними лініями зв’язку (ВОЛЗ) в Енергодарі Запорізької області. Наразі в місті триває фінальний етап підключення багатоповерхових будинків – до кінця вересня всі вони матимуть технологічну можливість перейти з існуючих ADSL-підключень на «Оптичний інтернет» (за технологією FTTВ) від Укртелекому. Мешканці Енергодару зможуть користуватися інтернет-доступом зі швидкістю до 1 Гбіт/с.

У цілому по Україні в Укртелекому майже 1,5 млн інтернет-абонентів, з яких понад 95% підключено за технологією ADSL. Отже Енергодар стає першим в Україні, де абоненти з усіх 241 багатоквартирних будинків міста матимуть можливість підключення до оптичного інтернету від Укртелекому. До цього доступ до оптичної мережі мали лише 13% цих будинків.

Завдяки переходу з існуючих ADSL-підключень на «Оптичний інтернет», абоненти оператора зможуть користуватися інтернетом на швидкості до 1 Гбіт/с. До послуг мешканців пропонується також цифрове телебачення – «Інтерактивне ТV» від Укртелекому. Підключення до послуги «Оптичний інтернет» здійснюється за замовленням абонента зі збереженням фіксованої телефонії.