Укртелеком візьме участь у створенні НЦУ на рівні з іншими телекомоператорами

Відтепер ПАТ «Укртелеком» братиме участь у створенні Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) на рівні з іншими недержавними національними операторами

Як зазначається у постанові Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 р. № 51 створенням Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій займатиметься Адміністрація Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації. Нагадаємо, що раніше основна функція щодо НЦУ була тимчасово покладена на відкрите акціонерне товариство «Укртелеком». Саме так зазначалось у документах п’ятнадцятирічної давнини, які вже втратили свою актуальність.

«Скасування застарілих тимчасових зобов’язань Укртелекому, що існували з часів, коли оператор був державним монополістом, є цілком логічним, адже функції НЦУ мають бути у державних органів влади. В той же час ми відкриті до консультацій і очікуємо оперативної розробки підзаконних нормативних актів, які регулюватимуть взаємодію операторів та НЦУ», – прокоментував директор з корпоративних відносин Укртелекому Іван Коломоєць.