Укртелеком розширює оптичне інтернет-покриття

Укртелеком продовжує підключати до оптичного інтернету містечка і села у різних регіонах країни. За півроку доступ до всесвітньої мережі за технологією GPON з'явився у мешканців 24 населених пунктів у Чернівецькій, Харківській, Житомирській, Хмельницькій, Луганській, Рівненській, Вінницькій, Черкаській та Волинській областях.

Також нагадаємо, що оператор реалізовує масштабний проект з прокладання понад 3,5 тисяч кілометрів оптики для забезпечення оптичним інтернетом майже 300 невеликих міст та сіл. Зараз, на першому етапі, роботи з будівництва оптики ведуться у 16 областях, де тисячі мешканців 65 населених пунктів отримуватимуть інтернет на швидкості до 200 Мбіт/с і матимуть змогу користуватися інтернет-телефонією та інтерактивним телебаченням.

Сьогодні Укртелеком забезпечує інтернетом мешканців майже у 2300 населених пунктах України і продовжує розбудову оптичної інфраструктури, цього року вже прокладено майже 1400 км волоконно-оптичного кабелю.

Розширення географії послуги та забезпечення доступу до швидкісного інтернету сприяє зменшенню цифрової нерівності в країні. Абоненти компанії активно користуються інтернетом, особливо оптичним.

А доходи оператора від інтернет-послуг продовжують зростати. За перше півріччя вони склали понад 880 млн грн, що на 8,2% більше, ніж рік тому.