Henkel серед глобальних бізнес-лідерів, які ініціювали заходи щодо захисту клімату після пандемії COVID-19

Компанія Henkel — один з ініціаторів і підписантів глобальної ініціативи 155 найбільших світових компаній із 34 секторів щодо захисту клімату. Світові бізнес-лідери підписали заяву із закликом до урядів всіх країн щодо впровадження узгоджених зусиль, спрямованих на економічну допомогу та відновлення після пандемії COVID-19, які враховують найновіші дані науки про клімат.
Компанії – учасниці Ініціативи науково обґрунтованих цільових показників (Science Based Targets initiative, SBTi) закликали уряди країн проводити політику, що дозволить зміцнити здатність протистояти майбутнім потрясінням, підтримуючи зусилля зі стримання глобального підвищення температури в межах 1,5 °C порівняно з доіндустріальним рівнем, одночасно з досягненням показника нульових викидів задовго до 2050 року.
«Тепер нам потрібно вкладати кошти в інновації, поширювати рішення, які ми вже маємо, і працювати з нашими партнерами по всьому ланцюжку створення цінності, щоб перейти до кліматично нейтральної діяльності. Для досягнення цього ми ставимо перед собою амбітні науково обґрунтовані цілі», — прокоментував ініціативу глобальних бізнес-лідерів зі збереження клімату Карстен Кнобель (Carsten Knobel), голова правління Ради директорів компанії «Хенкель».
Голоси бізнесу озвучені Ініціативою науково обґрунтованих цільових показників (SBTi) та її партнерами по кампанії «Бізнес-амбіції задля 1,5 °C», Глобальним договором ООН і коаліцією «До справи» (We Mean Business). Ініціатива SBTi, яка є партнерством між CDP (колишнім Проєктом із розкриття інформації про викиди вуглецю), Глобальним договором ООН, Інститутом світових ресурсів (WRI), Всесвітнім фондом дикої природи (WWF), надає незалежні оцінки та визначає цілі корпорацій у галузі захисту клімату відповідно до актуальних наукових даних.
155 найбільших глобальних компаній світу вже застосовують або зобов’язались застосовувати у своїй діяльності науково обґрунтовані показники скорочення викидів. Цілі компанії Henkel нещодавно були схвалені Ініціативою науково обґрунтованих цільових показників (SBTi). Підписуючи цю заяву, світові бізнес-лідери ще раз підтверджують наукову обґрунтованість своїх цілей і дій заради сталого розвитку та захисту довкілля. Водночас автори Ініціативи закликали уряди країн світу «надати пріоритет швидшому та більш справедливому переходу до зеленої економіки».
Ця спільна заява найбільших компаній світу пролунала у той час, коли уряди багатьох країн розробляють пакети заходів для економічного відновлення після пандемії коронавірусу та готуються надати вдосконалені національні плани дій із захисту клімату відповідно до Паризької угоди.
«Уряди мають відіграти вирішальну роль, узгоджуючи політику та плани відновлення з новітніми даними науки про клімат, але вони не можуть проводити системні соціально-економічні трансформації ізольовано. Щоб подолати взаємопов'язані кризи, з якими ми зіткнулися, ми повинні працювати разом як міжнародна спільнота для досягнення Цілей сталого розвитку та Паризької угоди, — заявила Ліля Карбассі (Lila Karbassi), керівник програм Глобального договору ООН і член ради Ініціативи науково обґрунтованих цільових показників (SBTi). — Докладаючи найбільших, завжди підтримуваних ООН, зусиль із захисту клімату, ці компанії на чолі зі своїми генеральними директорами демонструють приклад амбітних науково обґрунтованих дій та активної позиції, щоб сприяти зменшенню уразливості до майбутніх потрясінь і катастроф».
Зобов’язання Henkel для захисту клімату
Henkel бажає зробити вагомий внесок у захист клімату та повністю підтримує ідеї Паризької угоди Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. До 2040 року Henkel прагне стати кліматично позитивною компанією.
Спираючись на свої довгострокові цілі сталого розвитку, Henkel встановила чіткі цільові показники скорочення викидів, схвалені Ініціативою науково обґрунтованих цільових показників (SBTi) як такі, що відповідають рівням, необхідним для досягнення цілей Паризької угоди щодо обмеження глобального потепління до 1,5 °C.