pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Криза примусила вкладника переглянути критерії вибору фінансового партнера

Як би не дивно це звучало, але світова фінансова криза примусила рядового українця по-іншому поглянути на управління своїми заощадженнями. І якщо ще рік тому вкладник вагався, що першочергово: зберегти свої заощадження або примножити їх, то в сьогоднішній ситуації більшість населення орієнтуються на збереження заощаджень. На жаль, а може і на щастя, нічого кращого за банківський депозит сьогодні вітчизняні фінансові установи запропонувати не можуть. Та й для простого вкладника він залишається найбільш зрозумілим і прийнятним варіантом. Оскільки такий інвестиційний інструмент, як золото, цікавий тільки з перспективи довгострокового вкладення – мінімум на два роки. Інвестиції в нерухомість, земельну ділянку або в цінні папери вимагають певної суми грошей і детального вивчення вітчизняного ринку, отже потрібно постійно звертати увагу на прогнози аналітиків, а це не завжди під силу пенсіонерові або середньостатистичному українцеві. Ліквідність такої форми заощаджень коштів далека від ідеалу, а прибутковість таких інвестицій під сумнівом.

На сьогоднішній день вітчизняні кредитно-ощадні установи переорієнтовували свої депозитні продукти, і докладають максимум зусиль, щоб підтвердити свою надійність і стабільність.

При цьому специфіка самого депозитного продукту не змінилася. Але останнім часом все більше з'являється довгострокових депозитних програм. На відміну від весни поточного року, коли банки потребували ресурсів і залучали короткі і дорогі гроші, на даний момент вклади на тиждень, на десять днів, на місяць не задовольняють вимог ринку. Фінустановам вже не потрібні дорогі кошти. На сьогодні чимало банків, залучаючи гроші на тривалий період – від одного року – гарантують збереження і стабільний дохід навіть тоді, коли ринкові ставки матимуть тенденцію до зниження. Ставки по таких депозитах сьогодні коливаються від 19% до 25% річних. Наприклад, Укрексімбанк пропонує до 18,5%, Укргазбанк – до 23%, ВіЕйБі банк – до 23,36%, дочірній банк Ощадбанк Росії – до 25,7% річних у національній валюті. Якщо прослідкувати, як змінювалися ставки на ринку за останні 3 місяці поточного року, то можна відзначити, що вони кілька разів знижувалися. Наприклад, із серпня по жовтень 2009 року ставки по депозитах знизилася на 1,5-2 процентних пункти. Якщо кілька місяців тому ставка 26-27% річних у національній валюті була цілком ринковою, то сьогодні надійні фінустанови пропонують вже до 23% річних у гривні. І як стверджують фінансисти, тенденція до зниження процентної ставки продовжуватиметься.

Тепер банки, конкуруючи між собою, пропонують населенню нові депозитні продукти. Клієнти у свою чергу, обираючи фінустанову, вже звертають увагу не тільки на процентну ставку, але і на умови розміщення своїх заощаджень, гарантію повернення коштів і статус самого банку. У такій конкуренції перевагу отримують державні банки, у тому числі й ті, які отримали цей статус зовсім недавно. Наприклад, Укргазбанк пропонує декілька депозитних програм, серед яких великою популярністю у клієнтів користується продукт «Про-запас», депозит «Строковий» і «Класичний». За оцінками фахівців за листопад поточного року понад 8,3 тисяч клієнтів скористалися депозитними продуктами даної фінустанови, загальна сума залучених вкладів склала близько 368 млн.грн.

Похожие пресс-релизы