Акцію «Здай кров – врятуй життя дитини» продовжено

Донорська соціальна акція під назвою «Здай кров – врятуй життя дитини», що розпочалася 19 лютого цього року, мала завершитися у всесвітній день донора, 14 червня, підсумковою прес-конференцією. Проте організатори проекту отримали велику кількість дзвінків від батьків онкохворих дітей та лікарів із різних регіонів України з проханням продовжити акцію, адже вона піднімає проблему хронічної нестачі донорської крові та активізує потік людей до центрів забору крові.

Організатори акції – Центр розвитку бізнесу «ОЛВІКА» та Асоціація молодих донорів України – ставили перед собою наступні завдання:
1. Зібрати інформацію про проблему донорства в Україні.
2. Започаткувати акцію для активізації потенційних донорів.
3. Зробити широкий інформаційний супровід акції у ЗМІ.
4. Відкрити гарячу лінію для консультування з питань донорства.
5. Зробити і постійно поповнювати базу потенційних донорів.
6. Активізувати потенційних донорів для безпосередньої здачі крові.
7. Перекрити тіньові схеми купівлі-продажу донорської крові наявністю крові у медичних центрах.

З самого початку акція мала проходити лише у Києві. З моменту початку акції (19.02.2009р.) на гарячу лінію Асоціації молодих донорів України поступило більше 220 дзвінків. Метою більшості з них було отримання додаткової інформації про суть Акції та консультації щодо можливості стати донором. За результатами дзвінків у Базі донорів АМДУ було зареєстровано 103 особи, які висловили своє бажання стати регулярними донорами.

Найбільш часто названі джерела інформації про проведення Акції:
• Інформаційні плакати, розміщені на вулицях Києва
• Газета «Факти»
• Газета «Сегодня»
• Національна Радіокомпанія України
• Журнал «Твой малыш»
• Інформація в Інтернеті

В рамках Акції було організовано і проведено Дні донора для наступних організацій:
• ВАТ «СНАЙТ»
• ВМГО «Ліга молоді України «Молода сила»
• Компанія «Донспецголографія»
• Київський національний університет культури і мистецтв
• Концерн “Високовольтний союз”
• Голосіївська районна партійна організація ВО «Батьківщина»

За підсумками проведених Днів донора було здано 11600 мл крові на користь дитячих відділень Київського обласного онкологічного диспансеру (вул. Багговутівська, 1а) та Національного інституту раку (вул. Ломоносова, 33/39).

Також до акції долучилися Рекламна агенція «Перо», Рекламна агенція «Нова арт» та ТОВ «Актив принт», які за власний кошт надрукували 5 000 постерів А2 та А3 форматів, а також наліпки для журналів у кількості 2 000 шт. Компанія «ОТТО-Україна» безкоштовно розмістила наліпки на каталоги, що розповсюджувалися серед великої кількості людей.
Канцелярські товари, а саме папір, файли, ручки, конверти для дисків, папки, пакети та щоденники організаторам були люб’язно надані Солом’янською районною партійною організацією ВО «Батьківщина». Представники даного об’єднання запевнили організаторів акції, що будуть постійно надавати посильну допомогу для проведення даної акції та забезпечення її канцелярським приладдям.

У червні місяці, коли було оголошено про підведення підсумків, в Центр розвитку бізнесу «ОЛВІКА» почали поступати дзвінки від батьків онкохворих дітей та лікарів із різних регіонів України з проханням продовжити акцію, адже вона піднімає проблему хронічної нестачі донорської крові та активізує потік людей до центрів забору крові. Ми відгукнулися на прохання людей і плануємо продовжити акцію з локалізацією у кожному регіоні України.
Центр розвитку бізнесу «ОЛВІКА» у особі директора Вікторії Лемешко дякує усім, хто відгукнувся на заклик і звертається до кожного громадянина України з прохання надати посильну допомогу, щоб акція стала можливою в кожному регіоні нашої країни, адже проблема дитячої онкології, на жаль, не має кордонів.

Потреби для продовження акції:

1. Буклети «Пам’ятка донора» (10 000 шт)
2. Постери формату А3 (5 000 шт)
3. Подяки донорам формату А4 (1000 шт)
4. CD-диски для роздачі (2 000 шт)
5. DVD-диски для роздачі (2 000 шт)
6. Крісло для забору крові для Запорізького центру забору крові (1 шт)
7. Файли (1 000 шт)
8. Папір А4 (20 уп)
9. Ручки (1000 шт)
10. Форма для промоутеров (25 наборів: кепка, бандана, футболка з логотипом акції)
11. Папки пластикові (1000 шт)
12. Фарба для картриджів кольорова

Можлива інформаційна підтримка:

1. Розміщення банеру акції на сайті організації
2. Розміщення інформації у ЗМІ
3. Розміщення постерів та плакатів у організації
4. Створення аудіо ролика для безкоштовної реклами на радіо
5. Створення відео ролика для безкоштовної реклами на ТВ та у мережі Інтернет
6. Створення банера акції для безкоштовного розміщення в мережі Інтернет та на сайтах партнерів акції

З питань донорства та співпраці звертайтеся за тел. 492-32-15 або 067 320 32 22 до Надії.

Информационная справка:

Количество случаев онкозаболеваний удвоилась за 1975-2000 гг., возрастет в 2 раза к 2020 г. и почти утроится к 2030 г. В 2008 г. во всем мире было выявлено приблизительно 12 млн новых случаев рака, зарегистрировано более 7 млн смертей от онкозаболеваний. Прогнозируемые данные на 2030 г. – 20-26 млн новых диагнозов и 13-17 млн смертельных исходов.
Украине с диагнозом онкозаболеваний проживает 5,5 тысяч детей. Ежегодно регистрируется около 1 тысячи новых больных, около 500 детей умирает. Детская смертность от онкологических заболеваний находится на втором месте после смертности от травм.
Клетки, в которых нуждаются больные раком дети, нельзя сохранять на протяжении длительного периода. Именно потому достаточно часто больной ребенок не успевает вовремя получить донора.

З повагою та вдячністю, організатори акції
Центр розвитку бізнесу «ОЛВІКА»
тел. 8 (044) 492-32-15
тел.моб. 8 (067) 320-32-22