pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Хто за високу якість споживання - результати конкурсу "Молодь тестує якість"

Завершився ІІІ Всеукраїнський конкурс «Молодь тестує якість», результати якого засвідчили, що в Україні формується нове покоління критичних споживачів.

2 червня 2011 року в актовій залі Міністерства освіти, науки, молоді та спорту України відзначали школярів, що перемогли у конкурсі з молодіжного споживчого тестування «Молодь тестує якість». Організатори конкурсу - Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національна академія педагогічних наук України, Інститут інформаційних технологій і засобів навчання, БО «Центр споживчих ініціатив», компанії «Фокстрот. Техніка для дому» та ПАТ «Бель Шостка Україна».
- Ми вітаємо всі ініціативи, що стосуються підвищення знань споживачів про товари і послуги, і дякуємо юним учасникам конкурсу за допомогу у важливій для нас справі - відповідати очікуванням наших споживачів, - коментує партнерство виконавчий директор компанії «Фокстрот. Техніка для дому» Уве Кленк. – Наші магазини працюють під девізом «Лідер комфорту - за кращими цінами», де під комфортом розуміємо дотримання європейських стандартів в обслуговуванні споживачів до та після здійснення покупки. Для цього ми розробили програму лояльності «Програма комфорту», побудували власну систему комунікацій із клієнтами через контакт-центр, створили групу по роботі зі скаргами і рекламаціями і портал для лояльних споживачів. Партнерство у конкурсі «Молодь тестує якість» - продовження нашої роботи стосовно прав споживачів отримувати найвищі за якістю послуги.
Конкурс «Молодь тестує якість» проходив з лютого по квітень 2011 р., мав на меті підвищити обізнаність шкільної молоді віком від 12 до 17 років (учні 6-11-х класів) в питаннях реалізації прав споживачів, вміння орієнтуватись на сучасному ринку товарів та послуг, виховання споживчої культури, громадянської позиції та усвідомлення власної ролі у підвищенні якості життя в контексті європейських стандартів. Учнівської молоді було запропоновано вибрати сферу дослідження на власний смак і проаналізувати якість товару або послуги з власноруч розробленою методикою. У результаті були відібрані декілька десятків найкращих робіт, автори яких приїхали на нагородження до Києва.
Перше місце отримала Ірина Онасенко з м. Червонозаводське Полтавської області за дослідження «Українські макарони = італійська паста? або Чому українці обирають українське», друге – її землячка з Полтавщини Олександра Онищук із дослідженням «Самий ввічливий супермаркет». Третє місце посіла спільна робота школярів з Кіровограду Дарини Даниленко, Гагіка Єросяна та Кирила Гоєва, які написали роботу «Небезпечні забавки для дітей» про хімічні речовини у складі іграшок, миючих засобів тощо.

- Роботи вражають науковим підходом, ретельністю дослідження й проактивною позицією юних авторів, - говорить директор Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України Валерій Юхимович. - Третій рік поспіль конкурс зібрав загалом близько 2000 учасників з усіх регіонів України, що оформили більше 150 індивідуальних та групових робіт, виконаних школярами самостійно. Дякую й учням, й вчителям за небайдужість до такої важливої теми, як споживче інформування.
Крім основних переможців, було нагороджено авторів кращих робіт в номінації «За споживчу вимогливість» подарунками від компанії «Фокстрот. Техніка для дому»:
- Роботи, які ми відзначили, є надзвичайно актуальними для підвищення споживчої вимогливості українців, - розповідає член журі конкурсу, прес-секретар компанії «Фокстрот. Техніка для дому» Оксана Бакаленко. – П’ять фаворитів «Фокстроту» визначилися одразу – це робота Ольги Лазаренко з Кременчука Полтавської області «Візьму побутову техніку з хороших рук», дослідження Богдана Бєлінського із Запоріжжя «Сайти супермаркетів. Інформація на них правдива чи ні?», дві роботи про якість батарейок - Віталій Шеремета з Рівного та Дегтяр Дар’я з Херсонської області, та одне дослідження щодо якості DVD від Олексія Ковріжного із Люботина Харківської області. На останок, відзначити шосту роботу – Владислава Личка «Бути чи не бути супермаркету у Добровеличківці». Адже право на якісне обслуговування мають усі українці. Так що подарунок від «Фокстроту» поїхав до географічного центру України, села Добровеличківка, де зростають такі талановиті та амбітні діти.
Своїх номінантів назвали й представники компанії «Бель Шостка Україна»
– Це сімейна компанія, - розповідає Наталія Фесюн, директор із зовнішніх зв’язків підприємства. - Ми, як експерти у виробництві якісних сирів, маємо допомогти суспільству в підвищенні рівня споживчої культури та стандартів раціонального харчування. Ми щиро вітаємо переможців конкурсу 2011 року і з радістю маємо зазначити, що всі роботи стали більш «зрілими», більш професійними та демонструють такі важливі навички школярів як вміння находити потрібну інформацію, аналізувати увесь спектр отриманої інформації, робити власні висновки та будувати на цьому свій власний досвід споживання, що є дуже важливо для громадянського суспільства.
Довідка:
Споживча освіта існує в Україні вже четвертий рік поспіль завдяки курсу «Основи споживчих знань», що був розроблений у 2008 в рамках партнерства Міністерства освіти і науки України та Спільного проекту ЄС та ПРООН «Спільнота споживачів та громадські об’єднання. Зараз курс викладається більш ніж в 10 000 загальноосвітніх навчальних закладів. Хоча конкурс зі шкільного споживчого тестування проводиться втретє, залучення школярів до активного та свідомого споживання є вже багато років частиною навчального процесу в країнах Європи. Споживчі організації є зазвичай ініціаторами таких конкурсів; вони надають інформаційну, організаційну та ідейну підтримку молоді, яка прагне до активних дій в оволодінні інформацією про реалії ринкової економіки. Цього разу ініціатором виступила Благодійна організація «Центр споживчих ініціатив».

Похожие пресс-релизы