Старт щорічної акції «16 днів проти ґендерного насильства»: відкриття першої в Україні виставки карикатури на тему ґендерних сте

25 листопада 2011 року, в п’ятницю, о 15:00 в Музеї сучасного мистецтва (м.Київ, вул. Глибочицька, 17) відбудеться прес-конференція, присвячена старту щорічної акції «16 днів проти ґендерного насильства».

Учасники прес-конференції:
 Рікарда Рігер, директор Представництва Програми розвитку ООН в Україні;
 Марія Юрікова, заступник Голови Представництва Європейського Союзу в Україні;
 Василь Надрага, Перший заступник Міністра соціальної політики України.

Прес-конференція відбудеться під час відкриття першої в Україні виставки карикатури на тему ґендерних стереотипів та плакатів щодо насильства в сім’ї, організованої Програмою розвитку ООН разом з Представництвом Європейського Союзу в Україні за підтримки Міністерства соціальної політики України в рамках щорічної акції «16 днів проти ґендерного насильства».
На виставці будуть представлені дві паралельні експозиції в комедійному та трагічному жанрі: роботи, що надійшли на конкурс карикатур «Ґендерний стереотип – карикатура дійсності» та роботи фіналістів конкурсу плакатів «Ні насильству проти жінок». Тематика робіт: ґендерна нерівність та домашнє насильство. В програмі заходу також заплановано нагородження авторів найкращих конкурсних робіт.
Інформаційна акція «16 днів проти ґендерного насильства» проходить щорічно з 25 листопада до 10 грудня у всьому світі. Її завданнями є протидія та запобігання ґендерному насильству, зокрема насильству щодо жінок.

Для участі у прес-конференції акредитація є обов’язковою.

ПРЕС-ТУР ДО ЦЕНТРУ РЕАБІЛІТАЦІЇ АГРЕСОРІВ (м. Київ)

О 13:00 журналістам централізованою групою пропонується відвідати Центр реабілітації агресорів, поспілкуватися з реальними агресорами, які проходять курс реабілітації, та з тренерами, психологами, наставниками, які працюють з агресорами, а також дізнатися про існуючі корекційні програми для осіб, які вчинили насильство в сім'ї, методики, масштаби впровадження.
Прес-тур буде організовано перед прес-конференцією. Після прес-туру буде забезпечено трансфер до місця проведення прес-конференції. Додаткова інформація – після акредитації.

Для акредитації звертайтесь до Миколи Ябченка, (044) 584 34 64, моб. 067 290 55 01, з питань участі у прес-турі звертайтесь до Ольги Сушицької, (044) 458 44 40, моб. 067 243 63 55, [email protected].