pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Підбірка сучасних методик від Children Hub, як допомогти дитині опанувати та зрозуміти свої емоції під час війни

Війна накладає відбиток на кожного українця. Але найбільше від її наслідків страждають діти, адже надскладні випробування припали на період, коли активно формуються їхні особистості та емоційний інтелект.

Знайомити дітей з емоціями та почуттями — це завдання для батьків на всі часи. Але під час війни потрібно враховувати також потужний негативний фон, відчуття невизначеності та власні переживання, а головне — необхідність говорити з дітьми про складні теми. Дитина не розуміє, чому мама плаче, а тато мовчить, чому калатає серце, коли лунають вибухи, чому їм потрібно покидати улюблені іграшки та їхати в іншу країну, і чому весь світ довкола ніби завмер.

Розібратися у психології дітей та зрозуміти, що вони відчувають і переживають під час війни та зберегти емоційну стійкість — першочергове завдання батьків.

У пригоді стають благодійні фонди та організації, які створюють спеціальні центри та простори для дітей переселенців та їхніх батьків. До прикладу, в Children Hub у Варшаві працює 5 викладачів та 2 психологів, які допомагають дітлахам у подальшому розвитку та адаптації, сприяють опануванню емоцій та розвивають емоційний інтелект. У центрі постійно проводяться заняття з логіки, пізнання світу, музики, глинотерапії, нейроритміки, арт-терапії, ейдетики, малювання та англійської мови. Психологи центру володіють техніками з казкотерапії, ізотерапії, терапії усвідомлення, терапії творчого самовираження, пісочної терапії, арт-терапії тощо та радять батькам також опановувати ці техніки.

Children Hub активно розвивається, накопичує спеціалізовані знання та постійно сприяє підвищенню кваліфікації своїх викладачів та психологів. Так, 9-10 лютого Children Hub запросив психологиню, гештальт-терапевтку та авторку ігрових методик “Абетка емоцій” Ані Амбарцумян відвідати й особисто розповісти та навчити викладачів і матусь працювати з цими сучасними методиками. На заході матусі та викладачі центру також мали змогу особисто поговорити та дізнатися більше про авторську методику Ані, поставити їй усі запитання, що їх цікавлять, та на практиці побачити як працює методика у роботі з дітками.

Завдяки опануванню авторської ігрової методики «Абетка емоцій» Ані Амбарцумян психологи Children hub здобули нові методи та знання для роботи з дітьми. Головна ідея цієї методики — навчити дітей та підлітків екологічно, тобто без шкоди для себе та інших, виражати власні емоції та почуття. «Абетка емоцій» сприяє розвитку чуттєвості та емпатичності, допомагає долати феномен булінгу у дитячих колективах.

Дана методика містить 50 карток з унікальними зображеннями та описами емоцій, а також набір з навчальними іграми, розрахованими на різний вік. На прикладі ситуацій з життя діти вчаться розуміти емоції — як власні, так і інших людей. При цьому збільшується їхня комунікабельність та вміння бути частиною дружньої команди.

Викладачі й психологи Children Hub дякують Ані та вже почали застосовувати на практиці набуті знання та техніки разом із вихованцями центру.

Зі свого боку, психологині Children Hub Мар’яна Зубко та Юлія Базилівська поділилися власними методами роботи та джерелами натхнення, а також розповіли, що багато знань і технік черпають у роботах дитячої психологині з багатим практичним досвідом Світлани Ройз та у письменниці, авторки дитячих книжок Тетяни Стус. Вона раніше приїздила до центру задля того, щоб особисто презентувати свою першу українську збірку дитячих терапевтичних аудіоказок “Таємні історії маленьких і великих перемог” у рамках проєкту казкотерапії.

Цікаво, що в основу однієї з казок Тетяни закладена реальна історія українського військового Олександра Чайки, яким опікувався фонд Future for Ukraine та якому допоміг із встановленням протеза й проходженням реабілітації.

Психологиня Мар’яна Зубко є авторкою метафоричних асоціативних карток "Баранчик в пляшці". У своїй роботі Мар’яна використовує такі методики, як діагностичні проєктивні методики, ізотерапія (взаємодія через малюнок), метафорично-асоціативні картки та пісочна терапія.

“У групі дітки вчаться бачити свої емоційні прояви, виокремлювати їх та помічати емоції інших. Також за допомогою цих методик діти вчаться взаємопідтримці та дбайливій комунікації. А це є дуже важливо”, — зазначає психологиня Children Hub та авторка психологічної методики, Мар’яна Зубко.

Також Мар’яна рекомендує своїм колегам та батькам, які використовують її методики — активно слухати, бути гнучким у взаємодії з дітьми, давати можливість дитині проявити емоції (назвавши їх) та показувати, які є варіанти вирішення ситуації. Для налагодження взаємодії та розвитку креативності також можна використовувати метафоричні асоціативні картки у формі ігор, поєднувати з малюнком.

А от Юлія Базилівська практикує у Children Hub психотерапевтичні казки. У своїй роботі психологиня використовує методики з патопсихологічного дослідження, терапії усвідомленням (методика І. Каніфольського), арт-терапії, сімейного консультування та методи стабілізації психоемоційного стану.

“Щоб уникнути психоедукації для мами про нормативність чи ненормативність стану дитини у контексті вікових особливостей розвитку, адаптації в новому середовищі чи наслідків травматичних подій, рекомендація одна — завжди бути на стороні дитини. Зараз їм це особливо потрібно”, — коментує психологиня та авторка психотерапевтичних казок, Юлія Базилівська.

Нагадаємо, Children Hub — це дитячий центр, створений фондом Future for Ukraine у Варшаві для дітей та їхніх родин, які були вимушені евакуюватися з України та потребують підтримки за кордоном. У центрі є всі умови для адаптації та подальшого розвитку дітей, які постраждали внаслідок війни. А це кожна українська дитина, без винятку.

Похожие пресс-релизы