pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

ПРЕС-РЕЛІЗ Круглого столу на тему: «Забезпечення виконання «Програми зайнятості населення м. Києва на 2012-2014 р.р.» з урахува

21 листопада 2012 року Київський міський центр зайнятості провів Круглий стіл з метою обміну думок та опрацювання пропозицій щодо організації та проведення громадських робіт.
На заході були присутні соціальні партнери столичної служби зайнятості: міська влада, роботодавці, профспілки. Серед них начальник управління праці та зайнятості Головного управління праці та соціального захисту населення виконавчого органу київської міської ради КМДА Соя В. В., заступник начальника управління праці та зайнятості Головного управління праці та соціального захисту населення виконавчого органу київської міської ради КМДА Силенко В. Л., начальник управління фінансів охорони здоров'я та соціального захисту Головного фінансового управління виконавчого органу київської міської ради КМДА Тищенко Я. М., начальник фінансового відділу управління транспорту та зв’язку виконавчого органу київської міської ради КМДА Осіпчук О.С., перший заступник начальника Головного управління комунального господарства виконавчого органу київської міської ради КМДА Мрига С.С., заступник голови Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська профспілка працездатних інвалідів» Поломарчук М. Є., в.о. генерального директора Комунального закладу «Парк культури та відпочинку «Гідропарк» Чалий М. М., директора комунальних підприємств міста Києва.
З вступною промовою на тему: «Ситуація на ринку праці, новації Закону «Про зайнятість населення», дані про громадські роботи у 2012 році, та зміни їх фінансування у 2013 році» виступив директор Київського міського центру зайнятості Сухомлин В.Б. Він розповів про новації нещодавно прийнятого антикризового Закону України «Про зайнятість населення» та зазначив, що «Закон спрямований на підтримку економічного зростання як за рахунок інвестиційних проектів, так і за рахунок стимулювання внутрішнього попиту. Він містить перелік сучасних інструментів регулювання ринку праці саме в епоху перманентних криз та визначає повноваження нового центрального органу виконавчої влади у сфері зайнятості та трудової міграції».
Віктор Борисович висловив жаль, що направлені Київським міським центром зайнятості пропозиції стосовно змін та доповнень до проекту Програми зайнятості населення м. Києва на 2012-2014 роки до Головного управління праці та соціального захисту населення КМДА не увійшли до затвердженої Київрадою 1 листопада поточного року Програми зайнятості населення м. Києва. На його думку, найближчим часом необхідно обов’язково внести відповідні зміни та доповнення до затвердженої Програми зайнятості населення міста, тому що новації Закону певним чином впливають на її показники та заходи.
Особливу увагу у своєму виступі директор столичної служби зайнятості зосередив на тому, що серед новацій Закону є зміни у фінансуванні громадських робіт, які мають суспільно корисну спрямованість та задовольняють суспільні потреби громади м. Києва.
Так, відповідно до п.6 статті 31 Закону України «Про зайнятість населення», який набуває чинності з 1 січня 2013 року, «фінансування організації громадських робіт здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів, роботодавців та інших не заборонених законодавством джерел. У разі залучення зареєстрованих безробітних до громадських робіт фінансування організації таких робіт здійснюється пропорційно рівними частинами за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
Отже, організація цих робіт за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття можлива лише за умови участі в їх фінансуванні коштів місцевого бюджету.
Віктор Сухомлин доповів про результати роботи столичної служби зайнятості з приводу організації громадських робіт. Так, за 10 місяців поточного року зі столичними роботодавцями Київським міським центром зайнятості укладено 202 договори на організацію та проведення оплачуваних громадських робіт. З яких три чверті договорів - за кошти підприємств, решта - за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
Всього за укладеними договорами з початку 2012 року відпрацювали майже 4,0 тис. безробітних, з яких 80% отримували заробітну плату за кошти Фонду.
Загальні витрати на оплату праці громадян у поточному році склали 2,5 млн. грн., з яких 2,0 млн. грн. – це кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, 0,5 млн. грн. – кошти підприємств.
Серед договорів, які укладені за кошти Фонду - майже 40% це договори з комунальними підприємствами та з підприємствами, що опікуються соціально вразливими категоріями населення.
У 2013 році очікується залучити до громадських робіт 4200 безробітних, з яких 1200 осіб будуть працювати за кошти підприємств, 3000 безробітних – за рахунок коштів місцевого бюджету та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
Всього на оплату праці 3000 безробітних необхідно 2,4 млн. грн., з яких згідно законодавчої норми щодо пропорційності фінансування таких робіт для безробітних: 50% або 1,2 млн. грн. це кошти місцевого бюджету, решта 50% (1,2 млн. грн.) – це кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
Віктор Борисович звернув увагу на те, що кошти з місцевого бюджету в м. Києві на громадські роботи до даного часу не витрачались, незважаючи на те, що у діючому Законі України «Про зайнятість населення» зазначено, що «фінансування таких робіт провадиться за рахунок місцевого бюджету із залученням Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття». В той час, коли у всіх регіонах України (крім міст Києва та Севастополя) у поточному році витрачались кошти з місцевого бюджету на організацію громадських робіт. Зокрема, в Чернівецькій області витрачено - 1,8 млн. грн., у Харківській – 1,3 млн. грн., у Полтавській – 1,0 млн. грн. У зв’язку з цим, він закликав учасників Круглого столу разом переймати досвід колег з інших регіонів, починаючи з наступного року.
Присутні заслухали доповіді начальника управління праці та зайнятості головного управління праці та соціального захисту населення м. Києва Сої Віталія Васильовича на тему: «Програма зайнятості населення м. Києва на 2012-2014 рр.» та начальника управління фінансів охорони здоров'я та соціального захисту головного фінансового управління м. Києва Мороза Олександра Семеновича про «Фінансування громадських робіт відповідно до нового Закону «Про зайнятість населення».
У рамках заходу учасники Круглого столу обговорили проблемні питання та внесли наступні пропозиції:
1. Визначитись з розміром фінансування громадських робіт на наступний рік та надати пропозиції Головному фінансовому управлінню виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської держадміністрації) для передбачення в бюджетній програмі міста на 2013 рік.
2. З метою виконання Закону України «Про зайнятість населення», який набуває чинності з 1 січня 2013 року, включити до бюджетної програми міста на 2013 рік фінансування громадських робіт та інших тимчасових робіт, які мають суспільно корисну спрямованість та задовольняють суспільні потреби громади м. Києва, на загальну суму 1,2 млн. грн.
3. Внести зміни та доповнення до Програми зайнятості населення м. Києва на 2012-2014 роки відповідно до новацій Закону України «Про зайнятість населення».
4. Розглянути на нараді у Першого заступника голови міської державної адміністрації питання фінансування організації громадських робіт відповідно до п.6 ст. 31 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012р. №5067-VI.
5. Надати пропозиції учасників Круглого столу до Київського міського центру зайнятості в письмовому вигляді.

Київський міський центр зайнятості це:

• 10 районних центрів зайнятості;
• Більш ніж 500 кваліфікованих спеціалістів
• Близько 10 000 актуальних вакансій;
• Безкоштовні послуги для безробітних та роботодавців

www.dcz.gov.ua/kie
vk.com/kievmcz

Похожие пресс-релизы