15 червня в Івано-Франківську відбудеться фінал Всеукраїнського дитячого футбольного турніру «Шкіряний м’яч - Кубок Coca-Cola»

13-15 червня 2013 року пройдуть фінальні ігри Всеукраїнського дитячого футбольного турніру «Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola» сезону 2012/2013 рр. серед команд гравців 1999 р. н. (U-14). 15 червня о 12:00 на стадіоні «Наука» м. Івано-Франківська розпочнеться матч за 1 місце.
Першість у фінальному турнірі, що проходитиме на цьому ж стадіоні Івано–Франківська, розташованому за адресою: вул. Гетьмана Мазепи, 144, виборюватиме 8 найкращих команд з усієї України. Зокрема ними стали переможці шістьох Всеукраїнських відбірних турнірів, які представляють навчальні заклади з Хмельницька, Ульяновки Кіровоградської області, Кременчука Полтавської області, Конотопа Сумської області, Євпаторії АР Крим та Слобода-Шаргородська Шаргородського району Вінницької області. Також учасниками змагань є господарі фінального турніру — представники Івано-Франківська, та команда з смт. Ставище Київської області. Останні отримали право на участь у фіналі за найкращими показниками серед команд, що посіли другі місця у відбірних турнірах.
Офіційна церемонія закриття турніру у даній віковій групі розпочнеться відразу після закінчення фінального матчу о 13:00. У нагородженні переможців візьмуть участь керівники Івано-Франківської обласної федерації футболу, Асоціації аматорського футболу України, представники титульного спонсора Турніру - компанії «Кока-Кола Україна» та представники місцевої влади.
«Раді відзначити, що Івано-Франківськ вже не вперше приймає фінальні ігри «Шкіряного м’яча». Сюди приємно повертатися, тут панує чудова футбольна атмосфера, за що дякуємо організаторам та гостям турніру, які прийшли підтримати юних футболістів. Також хочу подякувати компанії «Кока-Кола Україна», адже завдяки нашим партнерам вдалося піднести турнір на такий високий рівень і ось уже кілька років підтримувати цю високу планку. І справа не лише у масовості турніру, хоча це – головне його завдання, яке успішно виконується. Зростає і якісний рівень змагань. Підтвердженням цього є тріумфальна участь наших представників у минулорічних перших міжнародних турнірах «Шкіряного м’яча», що відбулися у російських Санкт-Петербурзі та Сочі, на яких наші команди зайняли відповідно третє та перше місце. Бажаємо успіхів на міжнародній арені і цьогорічним переможцям», - говорить Олександр Каденко, Перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України.

«Популяризація здорового способу життя є невід’ємною складовою бізнес-філософії компанії «Кока-Кола», яка підтримує у 115 країнах світу понад 280 програм активності. Однак саме «Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola» – чи не найбільш успішна з них, що є для нас особливою підставою для гордості. Адже зараз турнір став не лише найбільшим в Україні, а й найбільш масовим з національних спортивних змагань Європи! Ми пишаємося цим, і будемо надалі підтримувати та розвивати цей дитячий турнір, що уже став прикладом для наслідування як в Україні, так і у світі»,- розповідає Олеся Жулинська, Директор відділу зі зв’язків з громадськістю компанії «Кока-Кола Україна», титульного партнера Турніру.

Після завершення урочистостей у приміщенні конференц-залу туристичного комплексу «Прикарпаття» (вул. Гетьмана Мазепи, 140а) відбудеться прес-конференція, присвячена підведенню підсумків Турніру для 14-річних. Окрім учасників церемонії нагородження у заході візьмуть участь капітани та тренери команд-переможниць.

Фінальні турніри у двох інших вікових групах 2000 та 2001 рр. н. відбудуться 20-22 червня у Дніпропетровську та орієнтовно 12-14 вересня у Києві.

Довідка:
Всеукраїнський дитячий турнір з футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч» розпочав свою історію у далекому 1965 році. За роки існування мільйони юних футболістів стали активними учасниками цих змагань, свою спортивну кар’єру саме з цього турніру почало багато відомих українських футболістів, таких як Андрій Шевченко, Сергій Ребров.
У сезоні 2011 – 2012 років близько 80% українських шкіл взяли участь у турнірі – це 50 тис. команд та 1 млн. дітей віком 11-14 років.
Мета Турніру - зміцнення здоров’я дітей та підлітків, залучення їх до регулярних занять спортом, організація фізкультурно-оздоровчої і виховної роботи в загальноосвітніх школах, виявлення здібних футболістів, популяризація та розвиток футболу.
З 2010 року партнером змагань став світовий бренд «Кока-Кола».

Компанія «Кока-Кола» - світовий лідер з виробництва популярних напоїв.
Вже понад століття Компанія випускає найрізноманітніші напої, що стали частиною щоденного раціону мільйонів людей у всьому світі. Понад 500 торгових марок Компанії продаються у 206 країнах світу. Одним із напрямків громадської роботи в Україні компанія «Кока-Кола» вважає підтримку суспільних заходів, спрямованих на пропаганду активного способу життя та ідей олімпізму. З 2010 року Компанія «Кока-Кола» в Україні стала партнером Турніру, відтоді він має офіційну назву «Шкіряний м’яч – Кубок Кока-Кола».

КОНТАКТНА ОСОБА:
Каденко Олександр