В Івано-Франківську відбудеться міжнародний фестиваль ковалів

4-6 травня в м. Івано-Франківську на площі Шептицького пройде 5-й щорічний міжнародний ковальський фестиваль “Свято ковалів” та VI художня виставка “Орнаментальне ковальство”.

Організовує свято – Івано-Франківське відділення Спілки ковалів України за підтримки управління культури виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. У фестивалі візьмуть участь ковалі України та 23 країн світу: Росії, Бєларусі, Литви, Німеччини, Франції, Швеції, Фінляндії, Ліхтенштейну, Великобританії, Чехії, Ізраїлю, США, Австрії, Нідерландів, Польщі, Італії, Бельгії, Австралії тощо. Це провідні майстри ковальського ремесла, художники та скульптори по металу, ковалі з міжнародним визнанням та народні майстри.
Завдання фестивалю полягають у популяризації ковальського мистецтва - одного з найдавніших ремесел, створення іміджу міста Івано-Франківська як просвітницького, історичного центру та укріплення міжнародних культурних зв’язків.
В рамках програми передбачається проведення художніх виставок “Орнаментальне ковальство” та “Художній метал”; демонстрація ковальської праці на центральній площі міста, показ театралізованого лицарського турніру у відтворених середньовічних обладунках; виготовлення гостями та учасниками спільної роботи – монументальної композиції “Великоднє сонце”; проведення ковальських майстер-класів провідними ковалями світу.
А стартуватиме ковальський фестиваль з урочистого відкриття виготовленої минулого року монументальної композиції “Букет майстрів” – символічного подарунку містові, яка буде встановлена на вулиці Незалежності (поруч з будинком №17).

Організатори:
- Івано-Франківське відділення Спілки ковалів України
Співорганізатор:
- Спілка майстрів ковальського мистецтва України.
Генеральний спонсор ковальських фестивалів України
– Алчевський металургійний кобінат
Генеральні партнери – ВАТ “Прикарпаттяобленерго”, Фінансова компанія “Декра”
Спонсор-партнер – Торгова мережа “Фаворит”