В Україні стартує мистецький конкурс скульптурних інсталяцій. Тема конкурсу – відповідальне споживання алкоголю за кермом

24 липня в Україні стартував конкурс інсталяцій «ВИПИВ?! ЗА КЕРМО НЕ СІДАЙ! СПОЖИВАЙ ВІДПОВІДАЛЬНО», який має на меті привернути увагу суспільства до проблем керування автомобілем у нетверезому стані та сприяти обізнаності громадян у питаннях безпеки на дорозі.

Взяти участь у конкурсі та проявити свої здібності можуть всі охочі – ініціатори проекту запрошують усіх молодих митців України, які прагнуть реалізувати свій креативний потенціал.
Для участі у конкурсі необхідно намалювати ескіз інсталяції, яка допоможе привернути увагу суспільства до причин та наслідків споживання алкогольних напоїв водіями за кермом.

Подати заявку можна за допомогою спеціального додатку на Facebook-сторінці компанії facebook.com/SUNInBev.UA, де слід зазначити назву інсталяції, її детальний опис та додати свій ескіз. Умови конкурсу та процедуру визначення переможців також можна дізнатися на сторінці компанії у соцмережі.

У вересні цього року інсталяції переможців будуть представлені для широкого загалу в Києві.
Конкурс організовано в рамках соціального проекту «ВИПИВ? ЗА КЕРМО НЕ СІДАЙ! СПОЖИВАЙ ВІДПОВІДАЛЬНО», який в Україні упродовж п’яти років реалізує компанія САН ІнБев Україна.

«Ми переконані, що якщо краса врятує світ, то наполеглива праця і мистецтво допоможуть зробити його кращим. Тому ми залучаємо до участі у соціальному проекті «ВИПИВ?! ЗА КЕРМО НЕ СІДАЙ! СПОЖИВАЙ ВІДПОВІДАЛЬНО» молодих та активних митців, які своєю творчістю прагнуть змінити світ на краще. Ми сподіваємось, що такий нетрадиційний підхід приверне увагу багатьох українських водіїв та у вирішальний момент допоможе прийняти відповідальне рішення, а учасники конкурсу стануть постійними послами у цьому питанні серед своїх прихильників, друзів та близьких людей. Як український підрозділ найбільшої у світі пивоварної компанії AB InBev, ми беремо активну участь у реалізації нашої глобальної ініціативи, спрямованої на попередження нетверезого керування транспортом. З-поміж іншого інвестуємо кошти у соціальні промо-кампанії задля підвищення рівня обізнаності українських водіїв та інформування їх щодо культури відповідального споживання алкоголю за кермом», – говорить Денис Хренов, в.о. генерального директора САН ІнБев Україна.

«Мистецтво виконує декілька важливих для культурного і естетичного розвитку суспільства функцій, і в тому числі пізнавальну, комунікативну та виховну. Тому я сподіваюся, що у конкурсі інсталяцій візьмуть участь митці, які вміють творчо переосмислювати соціальні проблеми та спонукати суспільство до їх вирішення. Переконаний, сучасна молодь здатна вплинути на світогляд громадян завдяки мові мистецтва та посприяти розвитку культури відповідального споживання алкоголю», – говорить куратор арт-проекту Антон Міллер.

Інформаційна довідка:
ПАТ «САН ІнБев Україна» є лідером українського пивоварного ринку та представляє найбільшу в світі пивоварну компанію Anheuser-Busch InBev. ПАТ «САН ІнБев Україна» об'єднує Чернігівське, Харківське та Миколаївське відділення компанії. Портфель пивних брендів складається з глобальних ТМ: Bud, Corona Extra, Stella Artois, Beck’s; міжнародних ТМ: Corona, Staropramen, TALLER, Hoegaarden, Leffe, Lowenbrau, Franziskaner, Spaten, а також локальных ТМ: «Чернігівське», «Рогань», «Янтар», «Жигулевское», DAO.