Торгівля ігровими приставками завершилась не на користь бізнес-леді.

Чергового підприємця оштрафовано за виплату зарплати «у конверті».

Досить часто влаштовуючись на роботу, найманий працівник навіть не підозрює про всі негативні наслідки нелегального працевлаштування. Як правило, це виплата заробітної плати у конверті, або не виплата її в повному обсязі. Тільки зіткнувшись з конкретним порушенням своїх прав, громадяни звертаються до різних інстанції, зокрема до податкової служби.
Саме з такою проблемою був пов’язаний лист, який надійшов від управління Пенсійного фонду України до однієї з податкових інспекцій міста Києва. В листі зокрема йшлося про порушення приватним підприємцем вимог трудового та податкового законодавства, тому реакцією податківців стала перевірка діяльності фізичної особи-підприємця.
Як з’ясувалось в ході перевірки, столична підприємиця, яка займалась роздрібною торгівлею ігровими приставками, дійсно використовувала працю двох найманих працівників, проте виплачувала їм заробітну плату «у конверті». За результатами перевірки донараховано до сплати в бюджет близько 13 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб, які доведеться сплачувати до бюджету.

ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС