В День туризму по Одесі проїхали 3000 велосипедистів

27 вересня в Одесі на Приморському бульварі пройшов фестиваль «Велобульвар», який став одним з найяскравіших подій велосезону – 2014. Фестиваль відбувся за підтримки Департаменту культури і туризму Одеської Міськради в рамках Всесвітнього дня туризму. Компанія «Київстар» виступила генеральним партнером «Велобульвара».

В рамках фестивалю «Велобульвар» пройшли заняття у велошколі, організованої активістами велоруху Одеси та компанією «Київстар». Досвідчені інструктори провели теоретичні та практичні заняття з велоспорту, розповівши гостям фестивалю про основні правила безпеки велосипедиста, основи правильного кермування, і провели презентацію додатку «Перша мобільна допомога», який є незамінним у випадках, коли необхідно надати першу медичну допомогу.

Ключовою подією «Велобульвара» став традиційний щомісячний велопробіг «Критична маса». Незважаючи на доволі прохолодну погоду і досить довгий маршрут – біля 30 км – п'ята «Критична маса» зібрала близько 3000 велосипедистів. Всього ж за весь велосезон – 2014 в одеському велопробігу «Критична маса» взяли участь близько 10 000 велосипедистів. Варто відзначити, що у п’ятій «Критичній масі» серед учасників були не тільки одесити, але й гості з Києва, Львова та інших міст, які приїхали до Одеси на «Велобульвар». Співробітники компанії «Київстар» теж стали учасниками велопробігу.

Тетяна Маркова, начальник Департаменту культури і туризму Одеської Міськради: «Фестиваль «Велобульвар» спрямований на привернення уваги до проблем велосипедного руху в місті, підтримку і розвиток велокультури Одеси, а також на просування здорового способу життя та популяризацію екологічного транспорту. Ми дуже вдячні компанії «Київстар» за підтримку цього проекту і сподіваємося в майбутньому продовжити співпрацю і сприяти розвитку велосипедного руху в нашому місті».

За додатковою інформацією звертайтеся: [email protected], www.kyivstar.ua