Фонд гарантування вкладів фізичних осіб визначив Діамантбанк банком-агентом на 2015-2016 роки

30 червня 2015 року Діамантбанк був визначений банком-агентом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на 2015-2016 рр. Всього Фондом було визначено 19 банків-агентів.

Перш за все, цей факт свідчить про те, що Діамантбанк відповідає всім стандартам, які пред’являє ФГВФО до банків-агентів, а саме: приналежність установи до I або II групи банків за розміром активів у поточному році, відсутність заборгованості перед ФГВФО та розвинена регіональна мережа по всій території України. ПАТ «Діамантбанк» входить до групи великих банків України за класифікацією НБУ. Має всі ліцензії та дозволи НБУ для роботи на банківському ринку. Сьогодні регіональна мережа банку нараховує 89 відділень у 19 регіонах України. Така кількість відділень надасть змогу вчасно та у сприятливих умовах для вкладників виконати взяті на себе зобов’язання щодо виплат гарантованих Фондом.

Зазначимо, що Діамантбанк раніше виступав у якості банка-партнера ФГВФО та здійснював виплати відшкодування вкладникам банку "Надра" у Полтавській області. Протягом усього періоду співпраці з Фондом банк здійснив виплати компенсацій близько 7500 вкладникам ПАТ «КБ «Надра» у сумі 78 млн грн., у тому числі на платіжні картки виплати отримали майже 1900 вкладників.