НАЦІОНАЛЬНИЙ КОМІТЕТ ПОРЯТУНКУ БІЗНЕСУ
ПРЕС-РЕЛІЗ
Сумнівне Рішення Верховного Суду України поставило під загрозу існування Лісового колгоспного ринку, муніципальної транспортної розв’язки та парку ім. Кіото.
7 серпня о 10:00 під стінами Секретаріату Президента України відбуватиметься мітинг протесту, ініційований підприємцями столиці проти чергового та вже звичного свавілля міської та державної влади, направлений на захист можливості ПРАЦЮВАТИ У ВІЛЬНІЙ ДЕРЖАВІ, регламентуючи свою діяльність законодавчою системою України!
Місце проведення: вул. Банкова, 11, майданчик напроти Секретаріату Президента України
Кількість мітингуючих: близько 300 представників малого та середнього бізнесу Києва, що здійснюють підприємницьку діяльність на території Лісового колгоспного ринку.
Діючий з 1983 року та відомий усім киянам Лісовий колгоспний ринок за роки свого існування є традиційним місцем закупівлі продуктів та товарів першої необхідності останнім часом перетворився на «кістку поперек горла» муніципальної влади. На початку 2001 року, в період активної приватизації, Лісовий ринок, що займає земельну ділянку 0,67 ГА, яка розташована поблизу станції метро «Лісова», був офіційно приватизований ТОВ «Форест Груп», що надало поштовху до нового - цивілізованого розвитку об’єкту.
У 2004 році довготривалий процес підготовки, збору та затвердження документів наче підходив до логічного завершення – отримання Рішення на оренду, але несподівано припинився та вже на початку 2005 року підприємці отримали неочікувану новину – процес реєстрації припинений та ТОВ «ЖЕН САН» стає єдиним орендарем земельної ділянки у 4,1 ГА, розташованої у тому ж районі ст. м. Лісова та покриває не тільки прямі забудови ринку/територію ринку, але й територію парку ім. Кіото та муніципальну транспортну розв’язку міських тролейбусів та автобусів разом з комплексами зупинок. Ввідразу після цього Рішення керівництво ТОВ «Форест Груп», на чолі з директором Юзьковим Олегом Сергійовичем, розпочинає низку довготривалих судових процесів, що на сьогодні наліяують вже вісім судових процесів у Вищому Господарському суді України та два у Верховному суді України.
Товариство «ЖЕН САН» - засновником та керівником ТОВ є Доценко Віталій Тимофійович, добре відомий у кримінальних колах; колишній старший дільничій Деснянського РОВД, звільнений, до речі, за здирництво; один з діючих лідерів бандитського угрупування; кримінальний авторитет «часів повального безладу» на прізвисько «Прищ». Сьогодні добропорядний громадянин України має Дозвіл на оренду земельної ділянки, розташованої поблизу ст. м. Лісова та планує побудувати на ній величезний торговельний комплекс з супутньою інфраструктурою.
З точки зору законності прийняте у 2005 році Рішення щодо оренди ділянки у 4,1 ГА, що належить муніципальній власності, не тільки безпідставне але й незаконне! Яким чином ТОВ може орендувати територію стратегічних транспортних шляхів громадського міського транспорту та територію парку? Виникає запитання – чому ані міська влада, ані Державний Судовий апарат не тільки не припиняють свавілля та беззаконня, але й потурають беззаконню та прийняттю Рішення на користь ТОВ «ЖЕН САН». У 2009 році Верховним Судом України було прийняте остаточне рішення, що базується на принципі верховенства права (всі відносини що відбуваються в Державі регламентуються законами та нормативно-правовими актами, що відповідає Конституції України), згідно якого ТОВ «Форест Груп» не тільки не має права на оренду виділеної під функціонування ринку земельної ділянки, але й ставить під сумнів сам факт володіння/приватизації об’єкту Лісового ринку. Керівництво ТОВ «Форест Груп» небезпідставно звинувачує у негараздах та протизаконних діях чоловіка діючого голови секретаріату Президента України Віри Ульянченко - Віктора Івченко, нещодавно звільненого з посади Голови Державного агентства України інвестицій та інновацій. 4 серпня 2009 року директор ТОВ «Форест Груп» Олег Юзьков офіційно звернувся зі скаргою до Президента України Віктора Андрійовича Ющекна на голову Секретаріату Президента України п. Ульянченко.
Підприємці, що працюють на території ринку підтримують дії та рішення керівництва Лісового Ринку, а саме керівництво ТОВ «Форест Груп» та 6 серпня о 10:00 збираються під стінами Секретаріату Президента України об’єднані єдиним бажанням - отримати нарешті справедливе рішення Президента України та припинити беззаконня, що роками коїлося на столичній землі.

Національного комітету порятунку бізнесу
+38067 406 1261, +38067 4635148