В Галичі вручили премію І.Вагилевича

В Національному заповіднику «Давній Галич» відбулося вручення премії імені І.Вагилевича, яка є найвищим відзначенням громадськості в сфері охорони культурної спадщини області. Урочистості співпали з відкриттям картинної галереї в Галичі, де й проводилися урочистості – повідомили www.briz.if.ua в обласному управлінні культури.

На урочистостях були присутні Надзвичайний і Повноважний посол України Р.Лубківський, директор Національного заповідника «Давній Галич» О.Береговський, голова обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії і культури В.Тимків, секретар Товариства В.Любінець, директори музеїв області, представники інтелігенції Львівщини, Тернопільщини та Івано-Франківщини, журналісти.

Вручаючи Почесний знак та Диплом премії імені І.Вагилевича лауреатам – начальнику відділу охорони культурної спадщини та музейної роботи управління культури ОДА А.Давидюку та директору краєзнавчого музею Я.Штиркалу, голова ОО УТОПіК В.Тимків наголосив на активній громадській позиції лауреатів, їхньому вкладі у збереженні та популяризації минулого, важливості роботи відзначуваних у виконанні функцій держави у пам’яткоохоронній галузі.

Вручення премії імені І.Вагилевича за 2009 рік було ювілейним – вперше дану премію було вручено 20 років тому. Першим лауреатом премії був професор, краєзнавець, знавець минулого Станиславова / Івано-Франківська В.Полєк.