pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Київський міжнародний економічний форум торує шлях реформам в Україні

В рамках дискусійної платформи Київського міжнародного економічного форуму депутати ВР розповіли про перспективи втілення реформ у стратегічних напрямках, які дозволять Україні здійснити справжній економічний прорив

29 січня 2015 р.
Під час прес-сніданку «100 днів після КМЕФ» відбулося публічне обговорення того, як впливає на економічну політику України «дорожня карта» реформ, що розроблена експертами в рамках першого Київського міжнародного економічного форуму (КМЕФ).
До дискусії було запрошено депутатів Верховної Ради України VIII скликання, які брали участь у першому КМЕФ: голову Комітету ВРУ з питань промислової політики та підприємництва Віктора Галасюка, заступника голови Комітету ВРУ з питань бюджету Віктора Кривенка та голову Комітету ВРУ у закордонних справах Ганну Гопко.
«Втілення реформ – процес складний, його постійно має контролювати громадськість. Ми запросили експертів КМЕФ, які стали депутатами, аби з’ясувати, які саме з рекомендацій Форуму влада взяла до уваги, а які – ні. Адже серед висновків та рекомендацій «дорожньої карти», що базуються на нових підходах до освіти, науки й точок зростання, містилися конкретні пропозиції щодо впровадження реформ, які здатні вивести Україну з кризи», – пояснює програмний директор КМЕФ, президент Інституту суспільних досліджень Володимир Панченко.
Під час прес-сніданку депутати зазначили, що ведеться підготовча робота щодо одночасного втілення як горизонтальних реформ (створення загальних умов для бізнесу, подолання корупції та захист власності), так і вертикальних (зміна структури економіки). Важливим є те, що багато ідей КМЕФ було прийнято до уваги новою коаліцією парламенту.
«Коаліційна угода увібрала в себе багато ідей, озвучених на КМЕФ, і передбачає формування нової індустріальної політики країни та розвиток пріоритетних напрямків. Серед нагальних завдань – розробка державної програми здешевлення кредитів для виробників і підтримка малого та середнього бізнесу, створення кредитно-експортної агенції для виходу на зовнішні ринки», – коментує голова Комітету ВРУ з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк.
У цьому напрямку діяльності вже є перші успіхи. Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 1256 «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні». Закон надасть можливість суттєво покращити законодавче забезпечення державної політики у сфері розвитку малого і середнього підприємництва. Це підвищить роль малого та середнього бізнесу у формуванні ВВП та сприятиме розвитку територій та населених пунктів.
Відмінність КМЕФ від інших дискусійних майданчиків у тому, що Форум фокусується не лише на дерегуляції та боротьбі з корупцією, а й на модернізації. Організатори КМЕФ впевнені, що саме запровадження новітніх технологій у всіх ключових сферах економіки може вивести Україну з кризи. З цим згодні учасники дискусії. Зокрема, заступник голови Комітету ВРУ з питань бюджету Віктор Кривенко зазначив, що «сама по собі дерегуляція ринку – не панацея, вона не вирішує усі економічні питання. Потрібна державна політика з підтримки бізнесу, інструменти економічного розвитку, стимулювання імпортозаміщення і чіткий план використання кредитних грошей міжнародних фінансових інституцій».
Фахівці наголосили на тому, що перед тим, як вкладати гроші в розвиток, необхідно сформулювати пріоритетні види діяльності та інструменти, якими вони будуть підтримуватися. Дуже важливо розвивати машинобудування, високі технології, переробну промисловість. Наприклад, одна тонна зерна, яку Україна в якості сировини експортує, коштує $200-250, перероблена тонна (у вигляді продуктів харчування) – $600. Різниця у $400 може залишитися в Україні. Тільки з пшениці можна виробляти близько 40 найменувань товарів, 20 з яких – біржові продукти, якими торгують, а це – сотні й навіть тисячі робочих місць.
Здійснюється велика робота для того, щоб донести бачення розвитку економіки України, яке обговорювалось на КМЕФ, до міжнародних ділових і політичних кіл. На майбутній донорській конференції необхідно чітко озвучити точки зростання, що мають стати запорукою економічного прориву України.
«Ми самі собі маємо допомогти, а не сподіватись тільки на допомогу Заходу. На міжнародній арені люблять сильних. Щоб стати сильними, нам потрібно сфокусуватися на підтримці галузей економіки, які можуть стати точками зростання, та стимулювати вихід наших виробників на європейські ринки», –наголошує голова Комітету ВРУ у закордонних справах Ганна Гопко.
Під час дискусії була названа формула розвитку української економіки: імплементація поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (DCFTA) плюс потужні інвестиційні стимули всередині країни. Крім того, депутати зазначили, що Україні необхідний Банк розвитку, а також фонд підтримки малого підприємництва. Ці інструменти повинні діяти у сфері реального виробництва або переробки, а не у торгівлі, як це вже було раніше.
Як зауважив Віктор Галасюк, «депутати докладуть максимум зусиль, щоб вимоги українських виробників – промисловості, малого та середнього бізнесу – були почуті та втілені у законодавстві не менше, ніж вимоги міжнародних кредиторів. Адже наша першочергова мета – забезпечити відбудову економіки України та добробут громадян».
«Після Революції Гідності громадянське суспільство, у тому числі експертне середовище та бізнес-кола, має значно більше можливостей для донесення своїх пропозицій до влади. Однак велика кількість фігурантів політичного і громадського процесу, яка пропонує реформи, ще не розуміє суті індустріальної і технологічної політики та ролі бізнесу і держави у її забезпеченні. Тому Форум не припиняє взаємодію з представниками влади, відслідковує втілення концепцій КМЕФ, деякі з яких вже перебувають на стадії законів та законопроектів. Закони – це вже успіх, але не кінцева ціль. Результат досягається тоді, коли є втілення «дорожньої карти» реформ виконавчою владою разом із бізнесом», – зазначив Юрій Півоваров, виконавчий директор КМЕФ.
Захід «100 днів після КМЕФ» продовжує серію тематичних круглих столів, що розвивають ідеї, які сформульовані під час першого Форуму. Крім того, такі публічні дискусії є частиною підготовки до другого Київського міжнародного економічного форуму, що відбудеться 8 жовтня 2015 року.

Київський міжнародний економічний форум (КМЕФ) – постійно діючий майданчик для формування стратегії економічного розвитку України. Орієнтований на організацію діалогу експертів, бізнесу та влади, запозичення кращого світового досвіду, створення «дорожньої карти» розвитку та сприяння конвертації ідей у реальні дії.
Перший КМЕФ відбувся 2 жовтня 2014 року за участі понад 50 експертів, 120 представників міжнародних і національних ЗМІ та 550 учасників.
www.forumkyiv.org

Теги: КМЕФ, Віктор Галасюк, Ганна Гопко, Віктор Кривенко, економіка, фінанси, політика

Похожие пресс-релизы