pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Обговорення впливу глобальної кризи на українську економіку в рамках ІХ Львівського міжнародного економічного форуму

1 жовтня розпочав роботу ІХ Львівський міжнародний економічний форум. У пленарній сесії Форуму взяли участь Президент України Віктор Ющенко, Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник, Голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть, Президент Американської Торгівельної Палати Хорхе Зукоскі, директор Ін-ту економічних досліджень і політичних консультацій проф. Ігор Бураковський, інші експерти та голови громадських організацій.
Сесія була присвячена обговоренню впливу глобальної економічної кризи на інвестиційний клімат та перспектив залучення інвестицій у економіки регіонів України. Наскрізною темою виступів учасників стала необхідність проведення реформ, зокрема регуляторної, податкової, фіскальної. У своєму виступі Президент України Віктор Ющенко зазначив: «Наразі досягнутий значний прогрес у питанні дерегуляції. За останні 4 роки скасовано 5000 регуляторних актів, успішно проведений пілотний проект впровадження так званого «єдиного вікна» для підприємців Вінницької області і тепер цей досвід буде поширюватись на інші області України». Президент визнав, що цей процес просувається досить повільно, але підтвердив, що питання дерегуляції, реформи дозвільної системи завжди будуть пріоритетом його діяльності.
Пан Хорхе Зукоскі, Президент Американської Торгівельної Палати зазначив, що «до початку глобальної кризи, коли економіка України демонструвала вражаючі темпи зростання, валюта була стабільною, а експортноорієнтовані галузі – хімічна, металургійна, аграрна – нарощували темпи, інвестори були захоплені можливістю інвестувати в Україну. Але вже тоді поставали питання необхідності впровадження комплексних економічних реформ. Потім, з початком кризи, ситуація стала нестабільною, була втрачена впевненість на світових ринках, а в Україні ця економічна непевність доповнилась невизначеністю політичною, що негативно вплинуло на інвестиційний клімат. Наразі є ознаки пожвавлення ситуації у глобальному масштабі. Ми реалісти та розуміємо, що до президентських виборів реформування економіки не відбудеться. Але ми наполягаємо на тому, що критично важливим для конкурентоздатності України є реалізація реформ у після кризовий період, коли відбуватиметься сталий розвиток світових економік. Якщо комплексні реформи будуть впроваджені, Україна залишатиметься привабливою для інвесторів».
Учасники Форуму не оминули теми Євро 2012. Коментуючи це питання, Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник зазначив: «Наразі панує підхід до чемпіонату Євро 2012, який можна назвати про-рабським: встигнемо ми, чи не встигнемо побудувати об’єкти. Це неприпустиме звуження питання. Потрібно пам’ятати, що якби не Євро, за ці роки нічого б не було зроблене в інфраструктурі. Євро є тим проектом, що об’єднує суспільство і підтримує оптимізм». Пан Васюник навів приклад Харкова як міста, яке завдяки об’єднанню зусиль влади змогло вирішити всі проблемні питання задля реалізації Євро, розпочати будівництво стадіону, перенесення об’єктів, що заважали будівництву інфраструктурних об’єктів. Пан Хорхе Зукоскі також виокремив два основні фактори, які роблять Євро 2012 надзвичайно важливим проектом для країни та інвестиційної спільноти: «По-перше реалізація Євро 2012 це покращення іміджу України на міжнародній арені, що сприяє іноземним інвестиціям. По-друге – це побудова інфраструктури, що підносить конкурентоздатність України на новий рівень та відкриває вікно для розвитку України як транзитної держави».
***
Американська Торгівельна Палата в Україні є однією з найактивніших та найвпливовіших громадських бізнесових асоціацій в Україні. Палата наразі об’єднує компанії з Північної Америки, України, Європи, Азії, Російської Федерації тощо. Контакти: тел (044) 490-58-00, [email protected] (Новакова Наталія, координатор звязків з громадськістю).

Похожие пресс-релизы