pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Чи стануть цифрова економіка та стратегія створення «точок зростання» локомотивом розвитку України

На другому Київському міжнародному економічному форумі відомі експерти шукатимуть відповідь на питання, які галузі й яким чином потрібно розвивати в Україні для швидкого зростання економіки.

Авторитетні зарубіжні й вітчизняні експерти, бізнесмени та політики, яких 8 жовтня 2015 року збере разом Київський міжнародний економічний форум (КМЕФ), мають дати чітку відповідь на питання: «Що має зробити уряд і парламент для забезпечення припинення падіння економіки та її швидкого зростання?»

Які галузі економіки можуть стати українськими «точками зростання» — агропром, ІТ, легка промисловість чи ВПК? Які економічні моделі потрібно запровадити в Україні для створення привабливого бізнес-клімату — промислові кластери, індустріальні чи технопарки? Які глобально конкуренті умови має забезпечити уряд для приходу іноземних інвесторів і як запобігти корупційним рішенням у випадку створення преференцій? Як впливає успішне функціонування промислових кластерів та індустріальних парків на розвиток усієї економіки та добробут населення? Чи можливо перетворити олігархічні фінансово-промислові групи на серцевини інноваційних кластерів? На ці та інші питання під час дискусії «Точки зростання» та збільшення експорту в умовах глобальної конкуренції» дадуть відповідь авторитетні експерти: засновник і професор провідної китайської бізнес-школи Cheung Kong Graduate School of Business Сян Бін, віце-президент Європейського центру з питань підприємництва Єжи Квецинський, директор Парку високих технологій Республіки Білорусь Валерій Цепкало та член наглядової ради «Єврокар» і директор «Сезпарксервісу» Володимир Панов.

Однією з «точок зростання» України могла б стати галузь високих технологій. Зробивши ставку на розвиток цифрової економіки, наша країна має великі шанси здійснити справжній прорив. Однак розвиток високих технологій в Україні не може досягнути адекватного рівня у зв’язку з відсутністю в країні інноваційної інфраструктури. До того ж суспільство має невисокий рівень навиків у цифровій сфері та не довіряє електронним послугам, наука орієнтована на сировинну економіку, відбувається відтік мізків, а венчурне фінансування практично відсутнє. Все це гальмує розвиток підприємств, які створюють високотехнологічні продукти, а успішні українські хай-тек-компанії концентруються переважно на ІТ-аутсорсингу.

«Україна, на жаль, у багатьох аспектах відстала від передової розвитку ІТ-технологій. Так, у країні є багато хороших програмістів, проте аутсорсинг створює лише хороші робочі місця, але не може призвести до інноваційного прориву. Також у країни поки немає гучних історій успіху, як Skype в Естонії або ICQ у Ізраїля. Навіть кількість ІТ-фахівців не така вже й висока. Наприклад, в Естонії з 1,3 млн жителів 18 000 — ІТ-шники, а в Україні їх — до 100 000. Частка ІКТ у ВВП Естонії — 7%, а в Україні — приблизно 2%, — зазначає Яніка Мерило, управляючий директор Асоціації міжнародних інвесторів UVCA та один із спікерів другого КМЕФ. — При цьому я вірю в потенціал ІТ для розвитку України, для створення нової економіки. Навіть досягнення рівня 7% ВВП для ІТ — це сотні тисяч нових, добре оплачуваних робочих місць. Та для цього держава повинна зробити розвиток експортоспроможних інноваційних рішень одним із пріоритетів і постійно, протягом десятиліть, розвивати відповідну екосистему».

Проблемам розвитку цифрової економіки в Україні буде присвячена панельна дискусія «Цифрова економіка — локомотив розвитку суспільства». Участь у ній візьмуть, окрім пані Мерило, викладач Стенфордського університету та управляючий директор Innovarium Ventures Бартон Лі, директор енергетичного та промислового сектора Intel у регіоні EMEA Ханс Швадерер, менеджер з розвитку бізнесу Cisco в Україні та країнах СНД Валерій Фіщук, провідний консультант з питань державного сектору компанії Hewlett-Packard Мілан Штерба, ментор та експерт бізнес-інкубаторів WannaBiz і InVenture Євген Саранцов і Валерій Цепкало. Вони спробують визначити, які завдання повинні рішити уряд і парламент України задля розвитку цифрової економіки, які економічні стимули потрібно використовувати для просування інновацій у всі сфери життя, чи можливо створити в Україні власні «силіконові долини» тощо.

Загалом, програма другого Київського міжнародного економічного форуму складатиметься з пленарного засідання та 11 панельних дискусій. У форумі братимуть участь кілька десятків іноземних і українських спікерів: відомі економісти та реформатори, представники великих міжнародних компаній, громадські діячі, члени Кабінету Міністрів і депутати Верховної Ради України та ін.

Реєстрацію на КМЕФ-2015 уже відкрито. Стежте за новинами на сайті форуму та на офіційній сторінці у Facebook.

Київський міжнародний економічний форум (Kyiv International Economic Forum, KIEF) — постійно діючий майданчик для формування стратегії економічного розвитку України. Орієнтований на організацію діалогу експертів, бізнесу та влади, запозичення кращого світового досвіду, створення «дорожньої карти» розвитку та сприяння конвертації ідей у реальні дії.
Перший KIEF відбувся 2 жовтня 2014 року за участі більш ніж 50 експертів, 120 представників міжнародних і національних ЗМІ та 550 учасників.
www.forumkyiv.org

K.Fund –– Фонд Василя Хмельницького K.Fund засновано 2015 року для підтримки проектів у галузях освіти та економіки. Місія K.Fund –– надавати ключі до розвитку та реалізації, забезпечувати можливості отримувати нові знання і навички,сприяти відкриттям та допомагати вийти на новий рівень. K.Fund відкриває шлях до мрії ->kfund.com.ua

Похожие пресс-релизы