pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

АЛТУ: наслідки скасування ліцензування турагентської діяльності для туристичного ринку України.

Скасування ліцензування діяльності турагентів - шанс для впровадження сучасних, якісно нових механізмів забезпечення прав споживачів та саморегулювання туристичного ринку, переконані туроператори-члени Асоціації лідерів турбізнесу України.

Ліцензування діяльності турагентів давно перестало виконувати функції, покладені на неї Законами України “Про туризм” та “Про ліцензування певних видів господарської діяльності”. Особливо за умов, коли згідно з вимогами Закону України “Про туризм” відповідальність перед споживачем за якість та повноту надання послуг покладається на туроператора. Фактично ліцензування діяльності турагентів не забезпечує дієвого контролю за якістю надання туристичних послуг та не стимулює зростання рівня обслуговування і таким чином перетворилося на перевірку відповідності певним формальним вимогам, своєрідним недорогим “вхідним квитком” на туристичний ринок.

Станом на середину 2010 року в Україні чинними були 5657 турагентських ліцензій. При цьому, протягом останніх 1,5 років було видано 1455 таких ліцензій. Водночас, протягом минулого року українськими туристичними підприємствами було обслуговано на 25 % менше туристів і на 21 % менше екскурсантів ніж у 2008 році.

На думку туроператорів-членів АЛТУ на туристичному ринку держави необхідно забезпечити комплексне впровадження таких загальновідомих у світовій практиці туристичної діяльності інструментів як типовий договір на туристичне обслуговування та страхування відповідальності суб'єктів туристичної діяльності перед споживачам, , а також систему недержавної добровільної сертифікації. Це надасть можливість підвищити рівень захищеності вітчизняних туристів та мінімізувати наслідки ситуацій, що останнім часом, часто-густо виникали на нашому туристичному ринку.

Зараз перед всіма суб'єктами туристичної діяльності повстає єдине актуальне питання: необхідно в стислі терміни розробити та запропонувати на ринку новий стандарт ділової практики, який сприятиме зростанню якості обслуговування та рівню захищеності туристів. Так, туроператори-члени АЛТУ розглядають декілька варіантів впровадження системи роботи виключно з агентами, які пройшли добровільну перевірку якості обслуговування та відповідають вимогам АЛТУ.

Прес-служба АЛТУ

Похожие пресс-релизы