pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Підведено підсумки 5 ювілейного національного академічного рейтингу університетів України ІІІ та ІУрівнів акредитаціїЇ «ТОП-200

Національний технічний університет України « Київський політехнічний інститут» очолив рейтинг 5 ювілейного національного академічного рейтингу університетів ІІІ та ІУ рівнів акредитації «ТОП- 200 Україна»- 2011. Київський національний університет ім..Шевченка, Харківський національний університет імені Каразіна, Національний медичний університет ім..Богомольця та Національний університет «Києво-Могилянська академія» посіли, відповідно, друге, третє, четверте та п’яте місця у рейтингу.
Коментуючи позиції університетів- переможців цьогорічного рейтингу керівник проекту «ТОП-200 Україна» Олеся Линовицька наголосила на тому, що вони, в першу чергу, обумовлені активною позицією у системі вищої освіти, постійним прагненням до розвитку та оволодіння новими формами роботи, що позитивно впливає на динаміку зміни індикаторів та оцінок експертів.
Традиційним організатором проекту із визначення рейтингу «ТОП-200 Україна» виступила кафедра ЮНЕСКО «Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз та інформатика» та Центр міжнародних проектів «Євроосвіта» Науково- дослідного інституту прикладних інформаційних технологій, який було включено в IREG.
В основу національного академічного рейтингу «ТОП-200 Україна» покладена методологія та інструментарій визначення рейтингів, що відповідають Берлінським принципам ранжуванння університетів, прийнятим міжнародною експертною групою IREG з визначення рейтингів університетів та максимально адаптовані до національної системи освіти.
У відповідності із методологією визначення рейтингу «ТОП-200 Україна» діяльність вищого навчального закладу оцінювалась за допомогою інтегрованого індексу Iз. Цей індекс складається із трьох комплексних чинників Iз = Iнп + Iн + Iмв, де Iнп — індекс якості науково-педагогічного потенціалу, Iн — індекс якості освіти, Iмв — індекс міжнародного визнання.
Цьогоріч для формування вказаних індексов використовувався 21 індикатор прямого вимірювання із сумарною часткою 80% та експертне оцінювання із сумарною часткою 20%. Особливістю рейтингового оцінювання у цьому році стало врахування оцінки міжнародного визнання вишу та участі університетів у таких європейських програмах, як Seventh Framework Programme и Tempus при визначенні індексу міжнародного визнання.

На думку провідного фахівця у галузі управління иа економіки вищої освіти, директора Європейського центру ЮНЕСКО із вищої освіти (UNESCO-_CEPES) Яна Садлака визначення й оприлюднення рейтингів університетів у рамках проекту «ТОП-200 Україна» стало «зручним інструментом для інтегральної оцінки діяльності вищих навчальних закладів на основі співставної із міжнародними системами сукупності критеріїв. Це робить його (рейтинг) зрозумілим для міжнародної громадськості, особливо для зарубіжних студентів, що бажають отримати освіту в Україні».

Підсумки національного академічного рейтингу «ТОП-200 Україна» опубліковані у газеті та на сайті «Дзеркало тижня» ( №20 04.06.2011). Методика, результати рейтингу, та інші додаткові матеріали розміщено на порталі euroosvita.net

Додаткова інформація:

Центр міжнародних проектів «Євроосвіта» було створено в 2003 році за ініціативою та підтримкою Науково дослідного інституту прикладних інформаційних технологій Кібернетичного центра НАН України.

Місією Центру є імплементація принципів міжнародної експертизи та рейтингового оцінювання діяльності вищих навчальних закладів України, моніторинг якості знань, розроблення та реалізація міжнародних освітньо-наукових проектів, програм, різнопланових заходів, спрямованих на вдосконалення інформаційної інфраструктури в Україні, розвиток та розширення впровадження новітніх інформаційних технологій (ІТ).

ЗАТ «Науково- дослідний інститут прикладних інформаційних технологій» був створений у жовтні 1999 року. Входить до складу Кибернетичного центру НАН України .
Институт займає лідируючі позиції в країні за впровадженням інформаційних технологій в галузі освіти. НДІ ПІТ є розробником та інформаційно-технічним адміністратором Державної інформаційно- виробничої системи «ІВС ОСВІТА».
Основними напрямками діяльності НДІ ПІТ є накопичення великих обсягів данних та їхній аналіз; автоматизація керування учбовими закладами всіх рівнів; впровадження програмно-апаратних комплексів захисту інформації;виробництво електронних документів про освіту, соціальних карт та посвідчень.
НДІ ПІТ – учасник консорціуму АСТЕК, що об’єднує шість провідних вітчизняних компаній виробників та розробників продукції українського IT-ринку з метою реалізації в Україні державних, міських та регіональних програм, а також інвестиційних проектів, створення автоматизованих систем оплати та обліку товарів та послуг, які надаються на території України з врахуванням соціальних пільг, у тому числі і на транспорті.

За додатковою інформацією прохання звертатися
до керівника прес-служби НДІ ПІТ
Ігоря Михайленка
Тел.246 27 83 *158
246 27 82 *158
Тел. моб. 067 220 62 29
e-mail: [email protected]

Похожие пресс-релизы