pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Розширений прес-реліз за підсумками зустрічі Нацбанку, Держфінпослуг, УФУ і керівників провідних банків та страховиків

13 лютого 2009 р. на виконання доручення Президента України відбулася нарада керівництва Національного банку України, Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України з представниками банківського та страхового ринків. Метою наради було вироблення спільної позиції органів влади та представників фінансового ринку у розв’язанні проблем, пов’язаних з подоланням негативного впливу фінансової кризи на страховий та банківський ринки.
У нараді, зокрема, взяли участь виконавчий директор – директор Дирекції з банківського регулювання та нагляду Національного банку України Кірєєв О.І., Заступник Голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України Левченко В.П., члени цієї комісії Приянчук І.В., Бахмач А.О., Отченаш К.Г., президент Української федерації убезпечення Завада О.Л., керівники провідних банків та страховиків – членів УФУ.
Учасники наради перш за все відмітили важливість започаткування діалогу між представниками двох найбільших сегментів фінансового ринку України – банківського і страхового.
Найбільшу увагу було приділено питанню забезпечення законних прав та інтересів страхувальників. Зокрема обговорювались механізми підтримання ліквідності банків та страховиків, проведення взаєморозрахунків між страховиками та банками – вигодонабувачами згідно з договорами страхування заставного майна позичальників, питання взаємодії страховиків з тимчасовими адміністраціями банків.
Також було розглянуто питання удосконалення відносин страховиків та банків при акредитації страховиків в банківських установах та при здійсненні банками функцій страхового агента на основі прозорості і недискримінаційності.
За підсумками наради вирішено:
започаткувати обмін оперативною інформацією про випадки невиконання банками та страховиками своїх зобов‘язань та вживати, в межах своєї компетенції, необхідні заходи впливу;
залучити до координаційної групи за участю представників Національного банку України, Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України, Української федерації убезпечення представників банків;
невідкладно розглянути пропозиції УФУ щодо антикризового законопроекту та змін до нормативно-правових актів Національного банку України, Кабінету Міністрів України, спрямовані на забезпечення безперешкодних виплат страхувальникам та вигодонабувачам страхового відшкодування, підвищення довіри страхувальників та вкладників до фінансового ринку вцілому;
скликати в найближчий час під егідою Національного банку України наради з тимчасовим адміністраціями банків для відпрацювання механізмів співпраці, спрямованих на підвищення передбачуваності їх діяльності та інформаційної відкритості.
Учасники наради заявили про усвідомлення неможливості в умовах фінансової кризи підтримання одного сектору за рахунок іншого без шкоди всьому ринку та про готовність докласти спільних зусиль для стабілізації ситуації в галузі, зменшення наслідків фінансової кризи та створення підвалин для майбутнього розвитку страхового та банківського ринків на рівноправних та паритетних засадах.

Похожие пресс-релизы