pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Перший рік проекту «Європа за безпечний клімат»: головні підсумки

Київ. У травні 2009 р. учасники проекту «Європа за безпечний клімат» підвели підсумки заходів, які були здійснені в Україні за останній рік для прискорення переходу до майбутнього без вуглецевих викидів.

«Європа за безпечний клімат» - це великомасштабна європейська програма, в рамках якої молоді лідери («захисники клімату») з 15 європейських країн розглядали з різних точок зору проблему вуглецевих викидів та намагалися винайти способи зменшення цих викидів. Команда «захисників клімату» кожної країни сформулювала три дієві концепції, здійснення яких може вплинути на поведінку людей, комерційну практику та законодавство і пришвидшити перехід до економіки майбутнього без вуглецевих викидів. Символом проекту в Україні стали полярні ведмеді, щоб привернути увагу до небезпеки зникнення цього виду тварин та біорізноманіття на планеті внаслідок глобального потепління.
Українська команда «захисників клімату» об’єднала 14 молодих активістів з досвідом та знаннями у різних сферах. Протягом року роботи проекту вони здійснили багатостороннє дослідження проблеми вуглецевих викидів, консультувалися з експертами та лідерами екологічного руху та обрали наступні три пріоритетні сфери діяльності: підвищення обізнаності населення щодо зміни клімату та дій на його захист, ефективне використання енергії та велоактивізм.

Ключовим завданням першого року проекту в Україні група визначила підвищення поінформованості та активності суспільства стосовно зміни клімату, запровадження важливих змін у повсякденній поведінці та звичках людей, способах ведення бізнесу та захисту довкілля. Саме з цією метою команда проекту планує відкриття Інформаційного центру з питань зміни клімату при Києво-Могилянській Академії, що відбудеться 4 червня 2009 р.
Протягом року в рамках проекту «Європа за безпечний клімат» було проведено чимало заходів для привернення уваги до Всесвітнього Дня Захисту Клімату. 23 листопада 2008 року в Києві було проведено театралізовану марш-ходу, виставку ідей і технологій відновлюваної енергетики та зменшення енергоспоживання, виставку льодових скульптур, екологічний квест - змагання та творчу еко-вечірку.

Для популяризації ідеї велосипедного руху в трьох містах України було проведено серію тренінгів «Велоактивізм». Метою цих тренінгів було надання допомоги та сприяння самоорганізації місцевих вело активістів, створення локального активу вело-громадських діячів, які будуть ефективно розвивати вело-культуру в регіонах. 22 вересня 2008 року адвокати клімату приєднались до велосипедистів у підтримку «Дня без авто». Велопробіг довжиною 26 кілометрів пройшов під проливним дощем, проте справжньою винагородою для учасників стали фотовиставка, конкурс на екологічну тему з призами та концерт молодих українських музичних груп.

В рамках проекту також було проведено інформаційно-практичний семінар «Енергозбереження – практичний досвід» у м. Львові для службовців та представників міських комунальних служб про реальні шляхи підвищення енергоефективності будинків, зменшення енергоспоживання та заощадження коштів.

Дізнатися більше про проект «Європа за безпечний клімат» можна на веб-сайті Британської Ради www.britishcouncil.org/ukraine та на сторінці проекту http://challengeeurope.britishcouncil.org/.

***
За додатковою інформацією звертайтеся, будь-ласка, до:

Віктора Кириленка, Менеджера партнерських зв’язків та проектів Британської Ради в Україні: тел: 8 (044) 490 5600, E-mail: [email protected]
Юлії Маклюк,Координатора Інформаційного центру зі зміни клімату: тел: 8 (097) 144 0312 E-mail: [email protected]
АліниТимошик-Сударикової – тел. 8(063)243-11-66,
E-mail: [email protected]
та Анни Шевченко – тел. 8(063)665-64-55,
E-mail: [email protected]

Похожие пресс-релизы