Українські студенти отримали шанс на працевлаштання у провідних компаніях

В середині грудня в Києві відбулося відкриття міжнародного проекту «Центр Майбутнього», місія якого - створення Золотого кадрового резерву нації. Головна мета проекту – з одного боку, підготувати молодь до майбутнього працевлаштування та допомогти знайти перше місце роботи, а з іншого - бізнесу та владі продемонструвати найкращі молоді кадри. Участь у заході взяли найкращі студенти зі всієї України, представники державних органів влади та провідних міжнародних та вітчизняних компаній.

Як пояснили координатори проекту «Центр майбутнього» в Україні Марія Богуслав та Станіслав Куценко: «Це цілком некомерційний проект, який буде служити майданчиком між молоддю, бізнесом і владою. Ми будемо постійно організовувати цікаві безкоштовні програми навчання за участі найкращих іноземних та вітчизняних тренерів, запроваджувати новітні форми спілкування для студентів з їх майбутніми роботодавцями як з бізнесу, так і з державних органів влади. Така практика давно визнана в усьому світі, у тому числі на базі Центрів майбутнього в інших країнах. В Україні проект «Центр майбутнього» за масштабом своїх задач та структурою є дійсно безпрецедентним. Дуже важливо, що «Центр майбутнього» вже викликав зацікавленість у багатьох крупних компаній і нас офіційно підтримують Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Державна служба молоді та спорту України, Київська міська державна адміністрація та Європейська Бізнес Асоціація.».

Під час заходу пройшли семінари від відомих у Європі експертів Рона Двіра (Ron Dvir) та Ханка Кьюна (Hank Kune) на тему «Роль людського капіталу та підвищення його ефективності в інноваційному розвитку компаній та країни». Запрошені спікери – експерти з інтелектуального капіталу та нематеріальних активів компаній, засновники Міжнародної мережі «Альянс Центрів Майбутнього», розробники концепції діяльності Центрів майбутнього по всьому світу.
Як відзначив доктор Рон Двір, «у всьому світі Центри майбутнього є ефективними інструментами для надання людям можливості працювати більш ефективно. Вони слугують одночасно банком ідей, біржею талантів, центром сприяння. І цілком очевидно, що Центр майбутнього в Києві дуже потрібен, він здатен стати механізмом для вирішення проблеми «першого робочого місця» для молодих людей та реальною практичною допомогою фахівцям з різних сфер: державного сектора, бізнесу, науки, громадськості тощо».

Після семінару європейських тренерів відбулося урочисте відкриття Центру Майбутнього в Україні за участю координаторів проекту, почесних гостей з КМДА, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту. На відкритті також були присутні представники таких компаній міжнародних та вітчизняних компаній, як Кока-Кола, Київстар, Лайф, ДТЕК, JTI та інші.
В рамках відкриття Центру майбутнього також було проведено "віртуальний тур" по багатьох центрах майбутнього в світі, інтерактивне обговорення за інноваційною методикою «світове кафе» та «Speed dating». На завершення заходу відбулася презентація проектів, що планується реалізувати в рамках Центра майбутнього, а також інтелектуальні розваги зокрема ігри в мафію, up-cycling та багато інших цікавих інтерактивних тренінгів. Головною особливістю заходів стала участь представників HR-департаментів крупних компаній та кращих студенти зі всієї України, під час яких вони могли познайомитися та поспілкуватися у неформальній обстановці.

Також в рамках проекту «Центр майбутнього» завершилася перша пілотна програма «Клуб Успішної Молоді» (www.klubum.in.ua) - безкоштовна короткотермінова програма навчання для молоді, орієнтована на подальше працевлаштування, успішну адаптацію та ефективну діяльність її учасників в конкретних комерційних структурах чи організаціях. 30 кращих студентів останніх курсів та нещодавніх випускників вітчизняних ВНЗ протягом двох місяців брали участь у тренінгах, майстер-класах, ділових іграх, квестах, спілкувались з успішними бізнесменами за темами: лідерство, закони фінансового успіху, тайм-менеджмент, ефективне ведення переговорів, робота в команді, корпоративна культура, PR тощо. Найближчим часом в «Центрі майбутнього» стартуватимуть нові цікаві проекти для молоді, анонси яких будуть висвітлюватися в ЗМІ та на сайтах www.klubum.in.ua та www.futurecenter.in.ua

ДОДАТКОВО: ІСТОРІЯ ЦЕНТРІВ МАЙБУТНЬОГО У СВІТІ

Перший Центр Майбутнього був відкритий на базі шведської страхової компанії "Скандія" у 1996 році Лейфом Едвінссоном, в подальшому - віце-президентом даної компанії, професора інтелектуального капіталу. У наступному десятиріччі майже 50 організацій (бізнесових, громадських, освітніх), створили Центри Майбутнього в Японії, Гонконгу, Ізраїлі, Великобританії, Нідерландах, Данії, Швеції, Іспанії, Франції та Норвегії. Серед них такі компанія, як Ericsson, ABN Amro Bank, Fuji, Xerox тощо. Зараз інтерес до Центрів Майбутнього швидко зростає в Азії, Америці та Європі. Центри Майбутнього виступають ефективним інструментом для співпраці громадськості, бізнесу та влади. Практика показала, що Центри Майбутнього дають реальну допомогу у вирішенні складних питань у таких різноманітних галузях як: економічний розвиток, інновації, планування та реконструкція міст, розвиток транспорту, енергетика, освіта. Фактично, Центри майбутнього – це площадка для інноваційного пошуку рішень для державного сектору, бізнесу, країни, на якій співпрацюють та ведуть діалог студенти, молоді спеціалісти, представники малого та великого бізнесу, державної та муніципальної влади.
www.fc-alliance.net