pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Перша премія кінокритиків «КІНОКОЛО» визначила переможців

Наприкінці жовтня, в будівлі легендарного кінотеатру «Жовтень» під час відкриття другого «Київського тижня критики» вперше відбулась урочиста церемонія нагородження національної Премії кінокритиків «КІНОКОЛО».
«Київський тиждень критики» – міжнародний кінофестиваль, створений з метою ознайомлення українських глядачів із найкращими новими фільмами, обраними професійними кінокритиками.
Премію «КІНОКОЛО» засновано 2018 року за ініціативи Андрія Різоля, Голови Правління Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» та Дениса Іванова, Генерального директора компанії «Артхаус Трафік».
- Я дуже задоволений, що ми підтримуємо таку важливу подію, як «Київський Тиждень Критики» і, насамперед, «Премію кінокритиків «КІНОКОЛО» - дуже гарну альтернативу професійній нагороді «Золота дзиґа», яка вже має певний статус у кіноіндустрії. Буде цікаво порівняти хто більше має рацію, чи творці фільмів, чи люди, які спостерігають цей процес та дають оцінку, якою б вона не була. - Зазначив на церемонії нагородження Голова Державного агентства України з питань кіно, Пилип Іллєнко.
Національна премія кінокритиків відзначає досягнення українського кінематографа за останній рік від імені ГО «Спілка кінокритиків України».
- Я радий, що тільки в квітні ми вирішили зробити цю премію, а вже сьогодні вона відбувається. Вважаю, що це дуже важлива ланка розвитку української кіноіндустрії», - наголосив співзасновник Премії кінокритиків «КІНОКОЛО», голова правління Асоціації сприяння розвитку кінематографа в Україні - Дивись українське Андрій Різоль.
Визначення переможців відбувалось шляхом прозорого демократичного голосування 33 експертів: українських кінокритиків та кіножурналістів, за результатами роботи яких маємо результати І Премії кінокритиків «КІНОКОЛО».
Кращим режисером року визнано Сергія Лозницю за стрічку «Донбас».
Нагороди за найкращі акторські роботи отримали Ірма Вітовська за роль у фільмі «Брама» Володимира Тихого та В'ячеслав Довженко, виконавець головної ролі у «Кіборгах» Ахтема Сеїтаблаєва.
В номінації відкриття року перемогу здобула амбітна режисерка Марися Нікітюк за картину «Коли падають дерева». Статуетка переможця стала справжнім подарунком до її дня народження.
Найкращим документальним фільмом визнана «Дельта» Олександра Течинського.
Стрічка Дмитра Сухолиткого-Собчука «Штангіст» удостоєна премії у номінації найкращий короткометражний ігровий фільм.
Премію за найкращий повнометражний фільм кінокритики присудили драмі «Донбас» режисера Сергія Лозниці.
- Хочу подякувати Андрію Різолю та Денису Іванову, які стали ініціаторами заснування премії кінокритиків. Часто на фестивалях, коли справа доходить до нагородження повнометражного фільму люблять казати, що саме це найголовніша нагорода. На мою думку, ВСІ важливі!», - емоційно підкреслив голова «Спілки кінокритиків України», співзасновник премії кінокритиків «КІНОКОЛО» Володимир Войтенко, нагороджуючи українського продюсера стрічки «Донбас», Дениса Іванова.
Організаторами кінопремії виступають ГО «Спілка кінокритиків України», Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні — дивись українське!», та компанія «Артхаус Трафік». Премія кінокритиків «КІНОКОЛО» реалізовано за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду.

Координатор прес-центру
Асоціації "Сприяння розвитку кінематографа в Україні - дивись українське!"
Свіріденко Анна
тел: 063-023-37-40
email: [email protected]

Похожие пресс-релизы