Про затвердження уніфікованої форми акта про результат проведення заходу державного нагляду

1 жовтня 2019 року опубліковано Проект наказу Міністерства енергетики та захисту довкілля України «Про затвердження Уніфікованої форми акта, що складається за результатом проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю)...».

Це перша, але далеко не остання, перемога Професійної асоціації екологів України (ПАЕУ) на шляху покращення законодавчої бази України. В результаті враховано пропозиції ПАЕУ, а саме спосіб фіксації заходу державного нагляду, позицію суб'єкта господарювання щодо регуляторного впливу відповідної вимоги законодавства, опис доказів, якими підтверджується порушення, оцінка суб'єктом господарювання професійного рівня, доброчесності та компетентності посадових осіб ДЕІ.

Нова форма уніфікованого акта, що складається за результатом проведення заходу державного нагляду у сфері охорони навколишнього природного середовища, передбачає внесення інформації щодо:
✅ способу фіксації заходу державного нагляду;
✅ позиції суб'єкта господарювання щодо регуляторного впливу відповідної вимоги законодавств;
✅ опису доказів, якими підтверджується порушення;
✅ оцінки суб'єктом господарювання професійного рівня, доброчесності та компетентності посадових осіб ДЕІ.

Нагадаємо, на офіційному веб-сайті Державної екологічної інспекції України для громадського обговорення у квітні було розміщено проект наказу Міністерства екології та природних ресурсів України «Про затвердження Уніфікованої форми акта, що складається за результатом проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів».

Редколегія Журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» та Професійна асоціація екологів України (ПАЕУ) підтримали запропоновані зміни, спрямовані на виконання ч. 2 ст. 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», доручення Прем’єр-міністра України Гройсмана В. Б. від 21 червня 2018 року № 25232/0/1-18 щодо приведення органами державного нагляду (контролю) власних нормативно-правових актів у відповідність з вимогами Постанови Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 року № 342 «Про затвердження методик розроблення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю), а також уніфікованих форм актів, що складаються за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю)».

Більше за посиланням: http://ecolog-ua.com/news/pro-zatverdzhennya-unifikovanoyi-formy-akta?fb...

Джерело: прес-служба ПАЕУ