Аркадій Стужук: «ОЛТЕКС» достроково передало шість тисяч зимових курток для військових у зоні проведення АТО

10 листопада ТОВ «ОЛТЕКС» на виконання договору №286/3/16/98 передало Міністерству оборони України другу партію курток вітровологозахисних зимових у кількості три тисячі штук. Перша партія з трьох тисяч курток за умовами договору була відвантажена до об’єднаного центру у місті Київ в четвер, 3 листопада. У Міністерстві оборони наголошують, що теплі речі будуть направлені в першу чергу військовослужбовцям у зоні проведення АТО.

За умовами аукціону, який відбувся у системі публічних електронних закупівель ProZorro наприкінці літа, 8 серпня, його переможець мав постачити Міністерству оборони 10 тисяч курток вітровологозахисних зимових до 15 листопада включно. На вимогу Замовника аукціон проходив за скороченою процедурою. Основним критерієм для укладення договору є найнижча ціна, яку учасник торгів може запропонувати за окремий лот.

«З-поміж восьми компаній, які приймали участь у тендері,ми виявились переможцем за найнижчою ціною на виготовлення курток вітровологозахисних зимових. Міноборони обрала скорочену процедуру для проведення торгів і це цілком виправдано. Виробникам треба встигнути за чотири місяці виконати піврічний обсяг робіт: затвердити зразки і отримати висновки з лабораторії, закупити матеріали і розпочати виробництво, знов отримати від лабораторії висновки стосовно якості виготовленої продукції, пройти процедуру приймання і постачити вироби до об’єднаного центру Міноборони. Старт робіт починається з моменту отримання підписаного договору від Замовника. Не зрозуміло тільки, чому при всій нагальності питання у забезпеченні теплим одягом військовослужбовців і складності виробу на підписання договору і його передачу знадобився цілий місяць. За цей місяць можна було б затвердити зразки, або розпочати виробництво. Інакше кажучи, військовослужбовці могли отримати теплий одяг на місяць раніше», - зазначив директор ТОВ «ОЛТЕКС» Аркадій Стужук.

Куртка вітровологозахисна зимова є основним утеплюючим елементом бойового єдиного комплекту (БЄК) військовослужбовців Збройних Сил України. Вона складається з двох предметів: куртки-вітровки та утеплювача до неї. Вироби матимуть новий матеріал тканини, яку в Україні будуть використовувати вперше саме цього року.

«Куртка була розроблена фахівцями Центру розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України. Вони запропонували технічні умови, якими встановлені чіткі вимоги до конструкції куртки, матеріалів та фурнітури. Верх куртки виготовлено з плащової тканини з мікропористим пінним плівковим покриттям українського виробництва. За якостями ця тканина максимально наближена до імпортних мембранних тканин. У якості матеріалу утеплювача використовуватися холософт hollowsoft). Одяг з холософту теплий, зберігає форму і не накопичує статичну електрику. Окрім цього, утеплювач вперше саме цього року матиме маскувальні властивості. Замість поліестеру підкладка куртки виготовлена з поліамідних волокон. Цей матеріал більш міцний, витривалий до розривів і тертя. Загалом куртка-вітровка і утеплювач до неї є складним у пошиті виробом. Окрім закупівлі спеціалізованої тканини виробник має додатково інвестувати у модернізацію швейних машин і придбати до них тефлонові лапки з голковими пластинами. Це достатньо дорогі речі, навіть для серійного виробництва», – повідомила керівник виробництва ТОВ «ОЛТЕКС» Лідія Аксанова.

Присутні на прийомці виробів представники Замовника залишились задоволені якістю продукції. За їх словами куртки вітровологозахисні зимові виготовлені ТОВ «ОЛТЕКС» у відповідності з технічними умовами ТУ 14.1-134-00034022-2016.

«Майже на всій території України вже випав перший сніг. Місцями, на Сході України у вечорі стовпчик термометра опускається нижче нуля. За такої температури в степу без теплого одягу навіть легкий вітер здається пронизливим. Якщо вчасно не забезпечити наших військових належним одягом, то для них друга зима просто неба, на блокпостах, в окопах, секретах при температурі нижче нуля буде ще одним зайвим складним випробуванням.

Український Гідрометцентр прогнозує короткочасну відлигу після якої слід очікувати подальшого зниження температури і заморозки. До цього часу компанія планує завершити постачання курток вітровологозахисних зимових у відповідності з умовами договору №286/3/16/98», - повідомив Аркадій Стужук.

Нагадуємо, що ТОВ «ОЛТЕКС» перші, хто цього року вчасно постачив теплі речі Міністерству оборони і достроково передав однострій для військових на Сході України.