Виведення американських військ з іракських міст створює сприятливі умови для приходу до Іраку українського бізнесу

2 червня 2009 року Посольство Республіки Ірак в Україні влаштувало урочистий прийом з нагоди виведення американських військ з території іракських міст, яке відбулося 30 червня 2009 року відповідно до Угоди, підписаної між Іраком та США наприкінці минулого року.
У своїй промові Повноважний Міністр, Тимчасовий Повірений у справах Посольства Республіки Ірак в Україні Халід Джасім Аль-Шамарі підкреслив, що «дана подія є особливо важливою для новітньої історії Іраку, адже іракські військові сили прийняли на себе командування та відповідальність за безпеку в країні. Ірак вступив у новий політичний етап, який вимагає єднання представників усіх конфесій та етнічних груп заради підтримки демократичних процесів та відбудови країни на мирних засадах, забезпечення громадянам їхніх конституційних прав, захисту їхньої свободи та людської гідності».
Тимчасовий Повірений зазначив, що «вихід американських військ з іракських міст співпав у часі з набуттям іракськими військовими силами абсолютної готовності підтримувати безпеку в країні, що, безперечно, має сприяти приходу до Іраку іноземних бізнесменів та інвесторів з метою участі у проектах, направлених на відбудову країни. Адже іракський уряд надає гарантії безпеки усім іноземцям, які бажають працювати в Іраку. Настала слушна нагода для українських бізнесменів прийти на іракські ринки та інвестувати в Ірак».
Бойові операції американських сил мають закінчитися до вересня 2010 року, а виведення американських військ з Іраку має завершитися до кінця 2011 року.