pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Компанія «Хенкель» першою здійснила операцію розміщення облігацій з метою скорочення обсягу пластикових відходів

Інноваційний інструмент фінансування проєктів у галузі стійкого розвитку на суму 70 мільйонів доларів США

Дюссельдорф, 3 липня 2020 р. — Компанія «Хенкель» виходить на новий етап щодо поєднання розміщення фінансових інструментів на привабливих умовах з реалізацією стратегії стійкого розвитку: вона є першою компанією, яка розмістила облігації, орієнтовані на скорочення обсягу пластикових відходів. Кошти від приватного розміщення цих облігацій згідно з операцією, здійсненою з японськими страховими компаніями Dai-ichi Life та Dai-ichi Frontier Life, будуть спрямовані на цільову підтримку проєктів і покриття витрат, пов’язаних із діяльністю компанії «Хенкель» у галузі скорочення обсягу пластикових відходів. Загальна сума придбаних облігацій становить 70 мільйонів доларів США, строк їхнього погашення — п’ять років.

Випуск облігацій на підтримку проєктів щодо скорочення обсягу пластикових відходів є свідченням цілеспрямованої політики компанії «Хенкель» щодо активізації переходу до економіки замкненого циклу та скорочення обсягу пластикових відходів, а отже, й здійснення корпоративної фінансової діяльності згідно із принципами стійкого розвитку. Водночас він дозволяє набути додаткових навичок використання фінансових інструментів, які передбачають можливості для реалізації стратегії стійкого розвитку. У 2018 році компанія «Хенкель» стала першою німецькою компанією, яка залучила синдикований кредит із прив’язкою до показників у галузі стійкого розвитку (syndicated ‘Sustainability linked Loan’), відсоткова ставка за яким була пов’язана з показниками діяльності компанії у трьох незалежних галузях стійкого розвитку.

Внесок у досягнення цільових показників, встановлених компанією «Хенкель» у галузі стійкого розвитку
«Принципи стійкого розвитку не лише є основою нашої стратегії майбутнього розвитку, вони також набувають дедалі більшого значення для інвесторів і діяльності на фінансових ринках, — зазначив виконавчий Віце-Президент з фінансів «Хенкель» Марко Свобода (Marco Swoboda). – Ми пишаємося тим, що наша компанія є першим у світі емітентом облігацій, орієнтованих на скорочення обсягу пластикових відходів. Цим ми ще раз продемострували свою спроможність до розміщення інноваційних фінансових інструментів, передбачених для залучення інвестицій у галузь стійкого розвитку, на привабливих умовах. Поєднуючи ідеї у галузі фінансування з нашими проєктами щодо скорочення обсягу пластикових відходів, фахівці фінансового департаменту компанії демонструють свою незмінну активну участь у реалізації нашої програми дій у галузі стійкого розвитку».

«Пластикові відходи — це одна з найбільших екологічних проблем у всьому світі. Ми знову засвідчили своє прагнення до активізації діяльності у галузі стійкого розвитку та працюємо над досягненням амбітних цільових показників, які передбачають скорочення обсягу пластикових відходів і прискорення переходу до економіки замкненого циклу, — додала Сильві Ніколь, виконавчий Віце-Президент Управління персоналом та інфраструктурних послуг компанії «Хенкель». – Випуск облігацій на підтримку проєктів зі скорочення обсягу пластикових відходів є ознакою нашої впевненості у тому, що особливо у нинішній кризовій ситуації, спричиненій поширенням COVID-19, нам потрібно активізувати наші зусилля з реалізації рішень і концепцій, що відповідають принципам стійкого розвитку, на всіх рівнях організаційної структури й у всіх ланках ланцюжка створення цінності».

«Компанія Dai-ichi Life є прихильником інвестиційної діяльності, орієнтованої на показники, що характеризують врахування у діяльності компаній їхнього екологічного, соціального впливу та корпоративного управління (ESG). Вона активно здійснює інвестиції у випуски «зелених» облігацій та облігацій, спрямованих на підтримку соціального розвитку. Це перший в історії випуск корпоративних облігацій, кошти від якого будуть спрямовані винятково на підтримку ініціатив зі скорочення обсягу пластикових відходів. Оскільки випуск таких облігацій здійснює компанія-виробник, відповідного впливу зазнає безпосередньо ланцюжок постачання, у межах якого компанія «Хенкель» розробляє пакувальні рішення, що якомога краще відповідають принципам стійкого розвитку, наприклад за рахунок збільшення частки переробленого пластику в упаковці, — зазначив Кендзіро Оказакі (Kenjiro Okazaki), генеральний директор, керівник Департаменту глобальних інвестицій з фіксованим доходом компанії Dai-ichi Life. – Ми розраховуємо на те, що інвестиції в облігації в галузі скорочення пластикових відходів сприятимуть переходу до економіки, яка відповідає принципам стійкого розвитку, та скороченню обсягу пластикових відходів».

Ініціативи та партнерські проєкти, спрямовані на скорочення обсягу пластикових відходів
Кошти від придбання цих облігацій будуть спрямовані на фінансування ключових проєктів і заходів, що реалізують згідно із цільовими показниками компанії «Хенкель» в галузі розроблення упаковки, запланованими до 2025 року. Станом на зазначений рік весь обсяг упаковки, яку виробляє компанія «Хенкель», буде придатним до перероблення або вторинного використання*, обсяг пластику, що виробляється з викопних ресурсів, буде зменшений на 50%, при цьому компанія «Хенкель» прагне запобігти потраплянню відходів у довкілля. Крім розроблення рішень у галузі створення упаковки, що відповідає принципам стійкого розвитку, компанія «Хенкель» бере участь у реалізації низки партнерських програм і міжгалузевих ініціатив, спрямованих на активізацію впровадження інноваційних рішень у сфері розроблення упаковки та переходу до економіки замкненого циклу. Наприклад, компанія є учасником-засновником глобального Альянсу Alliance to End Plastic Waste (AEPW) і має партнерські відносини з компанією Plastic Bank.

Головним організатором цієї операції та консультантом з питань її структурування та випуску «зелених» фінансових інструментів виступив банк HSBC.

Жодні інші фінансові параметри цієї операції не були розголошені.

З детальною інформацією про зобов’язання та діяльність компанії «Хенкель» у галузі створення упаковки, що відповідає принципам стійкого розвитку, можна ознайомитися за посиланням www.henkel.com/plastic

Похожие пресс-релизы