pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

На Прикарпатті проблемним є питання виплати заробітної плати в "конвертах"

Прокуратурою Івано-Франківської області впродовж 2009 року проведено результативні перевірки з питань додержання вимог законодавства про оплату праці, направлені як на усунення порушень Закону, так і на їх недопущення - повідомили БРІЗ в прес-службі відомства.

Перевірки засвідчили, що окремі керівники підприємств вдаються до умисної невиплати заробітної плати працівникам при наявності коштів на розрахункових рахунках.

Проблемою в трудових відносинах, яка останнім часом набула поширення, є приховування роботодавцями трудових відносин, котрі зумовлюються, насамперед, виплатою заробітної плати "в конвертах" і відповідно несплатою всіх обов’язкових відрахувань до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування.

За результатами перевірок додержання законодавства про працю, протягом 2009 року органами прокуратури області порушено 206 кримінальних справ, з них 40 - за ст. 175 КК України (16 за аналогічний період 2008 року), 166 – за ст. 172 КК України.

За внесеними документами прокурорського реагування погашено борг по зарплаті в сумі 13,6 млн. грн., до відповідальності притягнуто 307 посадових осіб. Пред’явлено 422 позови про стягнення заборгованості по заробітній платі на суму 829 тис. грн. Судами задоволено 388 заяв на суму 515 тис. грн., добровільно сплачено керівниками підприємств в ході судового розгляду 214 тис. грн.

За даними ПФУ в Івано-Франківської області заборгованість по заробітній платі на 01 січня 2010 року становить 15,7 млн. грн. і в порівнянні до січня 2009 року зменшилась на 1,1 млн. грн.

За оперативними даними органів статистики станом на 1 січня 2010 року заборгованість по заробітній платі в Івано-Франківській області становить 9,0 млн. грн., в тому числі 7,1 млн. грн. – заборгованість економічно активних підприємств.

Значна сума заборгованості по заробітній платі припадає на організації і установи приватної форми власності, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, промисловості, будівництва, комунальних послуг і ін.

Перевірки підприємств, установ, організацій щодо додержання законодавства про працю засвідчують, що окрім об’єктивних (економічних) причин виникнення заборгованості існують і суб’єктивні.

Зокрема: використано керівниками підприємств грошових коштів на цілі, не пов’язані з виплатою заробітної плати (придбання товарів, робіт, послуг, які не мають відношення до виробництва та не є першочерговими), а також безпідставна невиплата заробітної плати з метою ухилення від сплати прибуткового податку та інших загальнообов’язкових платежів, або злочинна халатність посадових осіб, коли ними не вишукуються кошти на виплату заробітної плати.

Заборгованість по заробітній платі підприємств – банкрутів станом на 01 січня 2009 року складає 1,9 млн. грн. і рахується за 19 підприємствами і в порівнянні з 01.01.2009 р. зменшилась на 1,1 млн. грн.

Перевіркою діяльності арбітражних керуючих порушень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" про оплату праці не виявлено. Заборгованість по заробітній платі включено до відповідних реєстрів, арбітражними керуючими вживаються всі необхідні заходи до погашення боргу по заробітній платі.

Заборгованість по заробітній платі на підприємствах залізничного, повітряного, магістрального, трубопровідного транспорту відсутня.

Проведені упродовж 2009 року із залученням спеціалістів територіальної державної інспекції праці упродовж перевірки на підприємствах автодорожнього господарства виявлено факти несвоєчасної виплати заробітної плати, укриття заборгованості перед органами статистики.

За втручанням органів прокуратури у 2009 році погашено заборгованість сумі 1,8 млн. грн.., до відповідальності притягнуто 17 посадових осіб.

Заборгованість по вилаті заробітної плати на підприємствах автомобільного транспорту становить 113 тис.грн., яка рахується за ТОВ «Скіф-Авто» (м.Косів).

З метою усунення порушень трудового законодавства та погашення заборгованості по заробітній платі прокуратурою області 21.12.2009 року внесено подання генеральному директору ТОВ «Скіф-Авто» та на даний час частково погашено 45 тис.грн.

Перевірками додержання законодавства про працю на підприємствах автомобільного транспорту виявлено факти використання найманої праці персоналу автомобільного транспорту без укладення трудових угод та виплати заробітної плати в «конвертах».

За наслідками перевірок органами прокуратури області порушено 9 кримінальних справ, погашено заборгованість в сумі 1,8 млн. грн.

Похожие пресс-релизы