pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

В Івано-Франківську відбулась учнівська конференція «Шляхами подвигу і слави»

Під такою назвою в івано-франківській ЗОШ №18 відбулася обласна краєзнавча конференція присвячена 65-річчю перемоги над фашистськими загарбниками.
У святковій залі зібралися десятки учнів зі своїми наставниками з усіх міст та районів Прикарпаття, аби підбити підсумки участі учнівсько-студентської молоді в однойменній всеукраїнській історико-краєзнавчій акції. «Вона була започаткована Міністерством освіти і науки України у 2009 році, – сказав у вітальному слові Михайло Косило, голова обласного управління спілки краєзнавців. – Ви активно працювали, вам допомагали старші колеги і сьогодні ви маєте чим поділитися один з одним».

Головна мета акції – будити патріотичні почуття на прикладі життя та подвигу ветеранів і тих, хто віддали життя за визволення держави. Акція сприяла подальшому розвитку краєзнавчого руху, активізації пошуково-дослідницької роботи, вивченню героїчних і трагічних події Другої світової війни з позиції об’єктивності та історичної правди, поглибленню знань з історії рідного краю та політичних процесів середини ХХ століття.

Педагогічні та учнівські колективи навчальних закладів Івано-Франківщини взяли активну участь у виконанні завдань акції. За словами пана Косила, проведено багатогранну та змістовну дослідницьку роботу. Школярі беруть участь в акціях по місцях бойової слави, збирають матеріали про учасників Другої світової війни, які визволяли те чи інше село, містечко, місто області, проводять бесіди, лекції, уроки мужності, духовності, пошани, читацькі конференції, беруть участь у різноманітних конкурсах на військову тематику, відбуваються символічні «Ватри пам’яті».

Традиційними стали тижні та місячники військово-патріотичної роботи. Найкращими у цьому плані є школи Галицького, Городенківського, Долинського, Косівського, Надвірнянського, Рожнятівського, Тлумацького районів, міст Івано-Франківська та Коломиї.На конференцію прибули поважні гості: працівники обласного Державного архіву, начальник головного управління юстиції області Володимир Ковальчук, десятки педагогів.

На конференцію пан Ковальчук прийшов не випадково. Він – один з найактивніших учасників становлення новітньої державності України, який одним із перших у 1989 році підняв синьо-жовтий прапор у селі Воскресінці Коломийського району. «Ми святкуємо перемогу у Великій вітчизняній війні, вшановуємо тих, хто визволяв наш край, – мовив начальник обласної юстиції, – але також у нас і не забувають про українських вояків. Саме так і повинні робити справжні історики. Отож у нас дають можливість учням поглянути на минуле з різних сторін».

На конференції виступили учні, які мають найбільші здобутки у краєзнавстві.

Галина ПЛУГАТОР, газета «Експрес»

http://www.briz.if.ua/index.php?nid=11053&tid=0

Похожие пресс-релизы