pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Переможницею національного етапу міжнародного творчого конкурсу UISAP 2008–2009 стала 13 річна киянка Юлія Усатюк

Київ, 19 березня 2009 р. Минулого тижня у Санкт-Петербурзі відбулася прес-конференція з підбиття підсумків національних конкурсів України, Росії та Бєларусі міжнародного дитячого творчого проекту The Unilever International Schools Art Project (UISAP) 2008–2009.

Цього року переможницею серед українських учасників стала тринадцятирічна киянка Юлія Усатюк, учениця СЗШ № 37 м. Києва, чию роботу під назвою «Створення планети» міжнародне журі визнало найкращою.

Акварель Юлії відповідає визначеній організатором конкурсу темі «Простір і місце» і зображує людину як частину і співтворця Всесвіту. «У просторі космосу – безліч планет. Посеред них дівчинка створює свою планету – це її місце», – прокоментувала свою роботу фіналістка.

Згідно з умовами конкурсу Юлія Усатюк вирушить до Лондона, де представлятиме Україну на урочистих заходах, які відбудуться з 1 по 4 квітня у британській галереї сучасного мистецтва «Тейт Модерн» (Tate Modern). Там її роботу буде експоновано разом з роботами інших фіналістів Проекту.

Крім того, спеціальну відзнаку журі отримала ще одна фіналістка з України – п’ятнадцятирічна львів’янка Ольга Капустяк, учениця Львівської правничої гімназії, за роботу «У веселці». Російський художник Михаїл Шемякін, який проводив майстер-клас для фіналістів трьох країн, подарував Ользі книжки з власної бібліотеки. Третьою фіналісткою, яка представляла Україну в Санкт-Петербурзі, була Анна Старчікова (12 років), учениця харківської ЗОШ №151, з роботою «Де простір душі – там місце краси».

Нагадаємо, що національний етап Міжнародного дитячого творчого проекту UISAP 2008–2009, який є спільним заходом компанії Unilever та британської галереї сучасного мистецтва «Тейт Модерн» (Tate Modern), відбувся наприкінці 2008 року. У конкурсі взяли участь 447 дітей із 173 шкіл України. До участі було запрошено учнів загальноосвітніх шкіл п’ятьох міст України: Києва, Львова, Донецька, Харкова та Одеси. Під час «відкритих уроків творчості» діти створювали композиції у різноманітних жанрах та техніках: акварель, гуаш, олія, ліплення, аплікація тощо.

11 грудня у Києві відбулося засідання національного журі конкурсу, до складу якого, крім організаторів, увійшли художниця Оксана Мась, видавець Іван Малкович та головний спеціаліст департаменту середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Ольга Корнілова.

Журі визначило трьох фіналістів національного етапу конкурсу, п’ять переможців – представників кожного міста, а також відзначило ще 42 роботи.

Тема Проекту «Простір і місце» суголосна з художньою інсталяцією, що, як і кожного року, демонструвалася в лондонській галереї «Тейт Модерн» на замовлення «Серії Юнілівер». Цього року це була інсталяція французької художниці Домінік Ґонсалес-Форстер.

Додаткова інформація:

«The Unilever International Schools Art Project (UISAP)»
«UISAP» - глобальний проект, який існує з 2001 року. Із того часу його географія суттєво розширилася, і сьогодні він об’єднує десятки тисяч дітей у більш ніж 48 країнах світу. Мета проекту – допомогти школам різних країн розвивати творчі здібності своїх учнів, надихаючи дітей на створення прекрасного протягом усього навчального року. У проекту «UISAP» дві цільові аудиторії – учні та вчителі. Для перших участь у проекті дає відчуття визнання таланту та самореалізації. Для вчителів він є безцінним джерелом інформації та світового досвіду в царині викладання образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Історія Unilever в Україні
В Україні компанія Unilever розпочала свою діяльність у 1993 році. Сьогодні ТОВ «Юнілівер Україна» представляє в нашій країні такі бренди, як: Lipton, Brooke Bond, Бесіда, Dove, Rexona, Timotei, Sunsilk, CLEAR, Domestos, CIF, Knorr, Calve, Rama, Crème Bonjour. Більш детальну інформацію ви можете дізнатися на сайті: www.unilever.ua де також можна переглянути відзначені роботи.

Контактна особа:
Інна Деркач,
керівник відділу корпоративних
комунікацій
ТОВ «Юнілівер Україна»
03038, Київ, вул. М.Грінченка, 4
тел.: 380 44 490-5846,
факс: 380 44 490-5854
[email protected]
www.unilever.ua

Похожие пресс-релизы