pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Прес-конференція Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до Серця»:старт акції

Прес-конференція Всеукраїнського благодійного фонду
«Серце до Серця»
14 квітня в Міністерстві охорони здоров’я України об 11:00 відбудеться прес-конференція «Почуйте всі: акція стартує!», за участі зірок естради та телебачення.
Захід організовано Всеукраїнським благодійним фондом «Серце до Серця» в рамках Всеукраїнської благодійної акції «Почуйте всі!». Метою конференції є донесення до широких мас населення інформації про старт благодійної акції, спрямованої на збір коштів для закупки медичного обладнання для дітей з вадами зору. Участь у прес-конфереренції візьмуть почесні волонтери акції «Фозі» та «Фагот» з гурту ТНМК, Валерій Харчишин (соліст гурту "Друга ріка"), співачка Наталія Валевська та інші.

Серед учасників прес-конференції також головний дитячий офтальмолог МОЗ України Барінов Ю.В. та головний офтальмолог МОЗ України Риков С.О. За словами головного дитячого офтальмолога Барінова Ю.В.: «Близько однієї тисячі діток стають сліпими на обидва ока щорічно і більше трьох тисяч втрачають зір на одному оці.

Довідка: За даними ВООЗ, щороку кількість сліпих у світі зростає на 1-2 млн. осіб: кожні 5 секунд втрачає зір одна доросла людина, кожну хвилину - одна дитина. Для України проблема дитячої сліпоти та слабкозорості дуже актуальна. Дитяча сліпота та слабкозорість посідає четверте місце серед основних причин інвалідизації дітей в Україні. Основними причинами дитячої сліпоти та слабкбзоросїї є аномалії рефракції високого ступеня (32,7%), ретинопатія недоношених (15 %), катаракта та афакія (13,2%), вроджені вади органу зору (11,8%), глаукома (2,9%), злоякісні пухлини ока (2%).
Однак на думку фахівців ВООЗ, більш ніж у 50% випадків сліпота у дітей підлягає профілактиці або виліковуванню.
В більшості регіонів України матеріально-технічний та кадровий потенціал дитячої офтальмологічної служби не забезпечує діагностику та лікування на сучасному рівні. Більшість слабкозорих та сліпих дітей проживають в малозабезпечених родинах, їх хвороба нерідко має спадковий характер, ускладнена супутніми захворюваннями і наша увага повинна бути звернена в першу чергу на них. Разом з тим, дітям необхідно забезпечити своєчасне, безкоштовне, доступне для всіх висококваліфіковане обстеження та лікування. Велику увагу треба приділяти скринінгу, ранній діагностиці та профілактиці вродженої та набутої патології органу зору. Таке лікування та проведення заходів медичної та соціальної реабілітації дозволять знизити число випадків дитячої сліпоти і інвалідності.

Під час прес-конференції кожен журналіст зможе відчути себе співучасником акції та отримати в якості подяки серце – символ фонду.

Фонд «Серце до Серця», заснований у 2006 році, встиг двічі провести акцію «Почуйте всі». У 2006 р. було зібрано 70 тис. грн., а минулого року – понад 280 тис. грн.

Цього року акція проходитиме з 14 по 20 квітня. Всі зібрані кошти переводяться на рахунок Фонду та у повному обсязі направляються на закупівлю обладнання (окремо по кожній області).
Головною умовою передачі придбаного медобладнання в користування лікарням є безкоштовне діагностування та лікування на ньому дітей.

Запрошуємо представників вашого ЗМІ на прес-конференцію!
Дата: 14 квітня
Місце проведення: Міністерство охорони здоров’я України, вул. Грушевського, 7
Початок: 11:00
Контакти для акредитації:
Анастасія Бабенко 8-096-900-00-92 [email protected]
Леся Клочай +380632519787 [email protected]

Похожие пресс-релизы