pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Фонд Ігоря Янковського у вересні оголосить фіналістів VI Всеукраїнського дитячого конкурсу малюнка «Україна майбутнього»

Урочисту церемонію нагородження учасників та переможців VІ-го Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «УКРАЇНА МАЙБУТНЬОГО» перенесено на вересень 2018 року. Наймасштабніше українське дитяче творче змагання вже шостий рік поспіль буде проводитися за ініціативи та фінансової підтримки Благодійного фонду Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього», щоразу залучаючи до творчого процесу сотні талановитих дітей.

Після комунікації з директорами художніх шкіл і батьками дітей, що беруть участь у конкурсі, організаційний комітет вирішив перенести церемонію на вересень. На зміщення дати вплинули декілька факторів. Зокрема, це дуже велика кількість надісланих робіт - понад 1000. Крім того, до складу журі цьогоріч входять не тільки українські художники, а й іноземні, тому потрібно більше часу для якісної оцінки такої кількості робіт. Також організатори висловили побажання, бачити максимальну кількість конкурсантів на святі; так як літній період зазвичай є часом відпочинку, оптимальний варіант для проведення Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка - вересень.

Упродовж конкурсу на розгляд журі було надіслано 1053 роботи юних художників віком від 5 до 17 років з 24 областей України: Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської. Також варто відзначити, що художні роботи надіслали й з української суботньої школи «Квіти України» міста Бергамо (Італія).

За кількістю поданих робіт на Конкурс малюнків, як і рік тому, лідером стала друга вікова категорія (9-13 років), діти якої надіслали 610 художніх картин. Найактивнішими з творчих робіт були юні художники з Києва, Київської, Дніпропетровської, Донецької, Одеської та Миколаївської областей. Загалом творчий заклик Фонду Янковського підтримали 188 навчальних закладів, серед яких перше місце розділили між собою Дніпропетровська область (Дитяча музична школа №1 - образотворче відділення) і місто Київ (Студія «Художня майстерня»), надіславши по 41 роботі своїх вихованців, друге місце посіла Луганська дитяча художня школа з 35 художніми роботами, а третє - Миколаївська арт-студія «Тюбик» з 34 роботами.

«З кожним роком Конкурс дитячого малюнка все краще справляється зі своєю головною метою відкриття й підтримки дитячих талантів в образотворчому мистецтві. Так, цьогоріч не тільки збільшилася кількість робіт порівняно з 2017, а й розширилася географія учасників конкурсу, зокрема, були подані роботи з Італії. Окремо зазначу, що цього року в конкурсі активно взяли участь юні художники з підконтрольних Україні міст Донбасу. Діти в своїх малюнках яскраво і чітко передали свою мирну позицію, мрії і погляди на те, як треба будувати життя в Україні. Ми в свою чергу, будемо продовжувати організувати виставки картин переможців і фіналістів конкурсу, щоб всі охочі мали можливість подивитися на нашу країну очима дітей. Наш світ змінюється, комп'ютерні програми вчаться самі себе писати, роботи збирають машини і тільки в творчості, людину ніщо не може замінити. Вважаю, майбутнє саме за творчими людьми, а Фонд «Ініціатива заради майбутнього» завжди готовий підтримати творчу і талановиту молодь у різних сферах: культурі, науці, інноваціях», - зазначив засновник Благодійного фонду «Ініціатива заради майбутнього» бізнесмен і меценат Ігор Янковський.

До складу експертного журі конкурсу в 2018 році увійшли: Світлана Яценко, відома київська мистецтвознавець, заступник генерального директора з питань розвитку Національного музею історії України, автор статей і публікацій, куратор культурних і мистецьких проектів, викладачка курсу «Історія мистецтва для дітей»; Анатолій Звіжинський, директор ГО «Ініціатива ЦСМ», мистецтвознавець, автор і куратор декількох програм сучасного мистецтва втілених в Івано-Франківську за останні 15 років; Лілія Дорошенко, юна художниця з Покровська, переможниця в номінації «Образ жінки» IV Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Україна: шлях до миру» (2016), переможниця в номінації «Талановите оточення» V Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Україна - земля талантів» (2017); Джампьєро Піеріні, член Національної асоціації акварелістів Італії (A.N.A.D.I.), брав участь в індивідуальних і колективних виставках, зокрема: Badkönigshofen (Німеччина, 2002), Chambre de Commerce Italienne (Франція, 2001), Меммінген (Німеччина, 2010), Ла-Аквіла, Палаццто ді Нобілі (2006) тощо.

Традиційно всі фіналісти конкурсу будуть нагороджені дипломами і грамотами, а переможці - цінними призами, завдяки яким зможуть вдосконалити й розвинути свій талант.

Нагадаємо, вже протягом багатьох років, Фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» піклується про творче покоління талановитих юних українців. У свою чергу, кількість учасників і відповідно поданих робіт, активно росте з кожним роком. Завдяки підтримці Фонду Янковського, діти розкривають свій творчий потенціал, духовність та наслідують творче покоління українських митців. Роботи фіналістів і переможців презентують не тільки в Україні, а й за кордоном. Зокрема, роботи учасників III-го Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «ВІРА.НАДІЯ.ЛЮБОВ.» були представлені в будівлі Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку. Також виставки дитячих картин, що увійшли до фіналу конкурсу малюнка, були представлені в Бельгії, Франції і Польщі.

Тел.: +380 44 459 0304;
Факс: +380 44 459 0305;
E-mail:[email protected]
web:www.iff-charity.org
ВБФ ІГОРЯ ЯНКОВСЬКОГО
«ІНІЦІАТИВА ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО»
БЦ «Горизонт Парк» корп. 1, 5 поверх
вул. Амосова, 12, м. Київ, 03680, Україна

Похожие пресс-релизы