pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Держкіно та Фонд Янковського представили українське кіно на кінофестивалі «Темні ночі» в Таллінні

У неділю, 20 листопада на ХХ міжнародному кінофестивалі Tallinn Black Nights Film Festival (PÖFF) Держкіно України, Фонд Янковського і ГО «Ініціатива заради майбутнього» вперше в історії організували і провели ряд подій, об'єднаних загальною назвою «Український фокус».
В рамках Industry @ Tallinn & Baltic Event 2016, пройшла презентація кінопроектів в секції International Works In Progress, куди було відібрано 14 найбільш перспективних кінопроектів з усього світу, які перебувають у провадженні. Серед них були представлені три українських повнометражних фільми, створених за підтримки Держкіно України: «Коли падають дерева», режисера Марисі Нікітюк (переможець 7-го конкурсного відбору Держкіно); «Бобот», режисера Максима Ксьонди (переможець 7-го конкурсного відбору Держкіно) і «Ізі», режисера Андреа Маньяні (переможець 4-го конкурсного відбору Держкіно). Фільми представляли режисери і продюсери, які використовували фестивальний майданчик для пошуку партнерів по фінансуванню завершення проектів, участі у кінофестивалях, продажу та дистрибуції. Українські картини викликали інтерес у фестивальної публіки, яка жваво реагувала на все, що відбувається на екрані кінотеатру «Apollo».
Потім, глава Державного агентства з питань кіно України Пилип Іллєнко провів презентацію «Ukraine - Your New Co-Production Partner», в якій розповів про стан кіногалузі країни та переваги зйомок на території України для зарубіжних кінематографістів, відповівши на запитання представників зацікавлених компаній. Продовжилася українська тема спеціальним показом документального фільму відомого кінорежисера Віталія Манського «Рідні», створеного в копродукції України, Естонії, Латвії та Німеччини.
Український день в Таллінні завершився в залі «Sirius» фестивального готелю Nordic Forum масштабним прийомом на честь українського кінематографа, організованим Фондом Ігоря Янковського і ГО «Ініціатива заради майбутнього» за підтримки Держкіно України. Вечірній прийом, в залі декорованому в кольори українського прапора, зібрав представників десятків країн, які прибули до Естонії на найбільший кінофестиваль. Інтерес до України виявився настільки високий, що гостей прибуло вдвічі більше, ніж планували організатори. Відкриваючи вечір, директор Талліннського кінофестивалю Тійна Локк зазначила, що вона багато років мріяла про те, щоб на PÖFF була представлена Україна і вона дуже рада, що нарешті ця мрія збулась. Серед гостей, яких зібрав український прийом, були директори і відбірники міжнародних кінофестивалів, кінопродюсери, дистриб'ютори, режисери, актори, телеведучі, оператори і журналісти.
«Упевнений, що таке широке представлення України на Талліннському міжнародному кінофестивалі приверне увагу найбільших гравців кіноіндустрії. В цьому і полягає наше завдання - показувати за кордоном величезний потенціал України в галузі кіно, залучати в нашу країну нові інвестиції в кінобізнес. Саме на таких зустрічах і приймаються рішення про спільну роботу, народжуються кінопроекти, які потім знімаються в копродукції з іншими країнами. Для нас дуже важливо зробити цей процес системним, щоб Україна не випадала зі світової кіноорбіти. Ось чому ми послідовно займаємося просуванням нашої країни на міжнародних кінофестивалях, - зазначив меценат Ігор Янковський.

«Для України стратегічно важливо представляти вітчизняне кіно на кіноринку Industry @ Tallinn & Baltic Event цього фестивалю, адже Tallinn Black Nights Film Festival - це єдиний кінофестиваль категорії« А »в Північній Європі і сюди з'їжджаються представники найбільших кінокомпаній світу. Тільки 15 фестивалів у світі мають цей привілей. Для презентації в Таллінні були відібрані ті українські проекти, які вже відзначилися на кіноринках інших міжнародних фестивалів. Не менш важливою була і презентація України, як країни-партнера для зйомок фільмів на нашій території. Це допоможе залучити додатково десятки мільйонів доларів в країну. Тому я вдячний Фонду Ігоря Янковського, який допоміг нам організувати комплексне уявлення України на цьому кінофестивалі », - заявив Голова Держкіно Пилип Іллєнко.
Меценат Ігор Янковський протягом декількох років послідовно просуває в світі молоде українське кіно. Завдяки цій підтримці українські делегації отримують можливість взяти участь в роботі найбільших міжнародних кінофестивалів - у Каннах, Берліні, Карлових Варах. Фонд Ігоря Янковського надає молодим кінематографістам гранти для поїздки та участі в міжнародних кінофестивалях. Також завдяки допомозі заснованої ним громадської організації «Ініціатива заради майбутнього» були успішно проведені Дні українського кіно в Мюнхені, Парижі, Лондоні, Амстердамі і Будапешті.
Талліннський міжнародний кінофестиваль «Темні ночі» - PÖFF - це один з найбільших і найбільш своєрідних кінофестивалів в Північній Європі і єдиний кінофестиваль в регіоні, який входить в топ 15 світових кінофестивалів. Фестиваль включає в себе безліч різних заходів, і три повномасштабних підфестивалі (Animated Dreams, Just Film, Sleepwalkers) і події міжнародної кіноіндустрії, які збирають в Таллінні фільми і кінематографістів з понад 70 країн світу, від Америки до Азії.

Тел.: +380 44 459 0304;
Факс: +380 44 459 0305;
E-mail: [email protected]

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ІНІЦІАТИВА ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО"
БЦ "Горизонт Парк" корп. 1, 5 поверх
вул. Амосова, 12, м. Київ, 03680, Україна

Похожие пресс-релизы