pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Фонд Ігоря Янковського спільно з Держкіно представили українське кіно на 52-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах

В Чехії на 52-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах українсько-словацький фільм Петра Беб’яка «Межа» (продюсери Андрій Єрмак і Ванда Адамик Грицова) представлений в основному конкурсі, був нагороджений «Кришталевим глобусом» за кращу режисерську роботу. Таку високу нагороду українські кінематографісти отримали вперше за багато років. Крім словацьких акторів, у фільмі зіграли відомі українські майстри сцени - Римма Зюбіна, Станіслав Боклан та молодий актор Олександр Піскунов.

«Приємно бачити як розвивається українська кіноіндустрія в останні роки. Мій Фонд ось уже п'ять років займається просуненням українського кіно за кордоном і зараз ми бачимо перші результати цієї роботи. Те, що українські фільми все частіше відбираються для участі в конкурсних програмах престижних кінофестивалів – багато про говорить. У нас є талановиті режисери, у нас є талановиті оператори, сценаристи, актори. Індустрія починає працювати, українське кіно стає модним. Два фільми за українською участю були представлені у цьому році в Каннах, два наших фільму змагалися в конкурсах в Карлових Варах, тільки що ми дізналися, що ще два фільми потрапили в конкурси кінофестивалю в Локарно (Швейцарія). Що це, якщо не успіх?!»- зазначив меценат Ігор Янковський.

Варто відзначити, що в цьому році Україна як ніколи потужно виступила на одному з найпрестижніших в світі і найстарішому в Європі Карловарському кінофестивалі. Крім основного конкурсу, українське кіно було представлено в паралельній програмі East of the West фільмом Марини Степанської «Стрімголов». Крім того, в секції «Work in Progress» була представлена повнометражна ігрова картина «Вулкан» режисера Романа Бондарчука. В індустріальній секції Eurimages LAB PROJECT @ KVIFF взяла участь дебютна ігрова картина Мантаса Кведаравічюса «СТАСІС». Також, в рамках індустріальної платформи пройшов воркшоп MIDPOINT Intensive @KVIFF, для участі в якому було відібрано сценарій фільму «Памфір» режисера і сценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука. Індустріальна секція DOCU TALENTS @ KVIFF представила кінопроект режисерів Вікі Торнтона і Павла Юрова «(N)Ostalgia», створеної в копродукції України, Люксембургу та Естонії.

Всі українські фільми, представлені в Карлових Варах, знімалися за підтримки Держкіно України. Тож не дивно, що в цьому році кінофестиваль відвідала найбільш представницька українська офіційна делегація за весь час існування кінофестивалю. Підтримати вітчизняних кінематографістів до Чехії прибули віце-прем'єр міністр України Павло Розенко, міністр культури України Євген Нищук, член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук, глава Держкіно Пилип Іллєнко та багато інших.
Для того, щоб привернути додаткову увагу кінематографічної публіки до українських фільмів, в рамках карловарського міжнародного кінофестивалю, Всеукраїнський благодійний Фонд Ігоря Янковського, ГО «Ініціатива заради майбутнього» і Monegasque Association Helping Hand спільно з Держкіно України в партнерстві зі словацькою компанією Wandal Production та української «Гарнет Медіа» організували і провели ряд вечірок, на яких представили творчі колективи українських кінострічок.
І вони користувалися великим успіхом. Так, вечірку в головному фестивальному готелі Thermal, присвячену презентації фільму «Стрімголов», крім завсідників кінофестивалів: продюсерів, режисерів, фестивальних відбірників, кінокритиків і журналістів зайшов і відомий французький актор і режисер, зірка фільмів «Матриця», «Сахара», «Одіссея» і багатьох інших Ламбер Вільсон. Відповідаючи на питання українських журналістів він заявив, що із задоволенням знявся би в українському фільмі.

Справжній ажіотаж в Карлових Варах викликала грандіозна вечірка, присвячена українсько-словацькому фільму «Межа». І це не дивно, адже для її проведення був орендований один з найкрасивіших палаців Карлових Вар - розташований в історичній будівлі Kaiserbad Spa (Імператорські купальні), яке зазвичай закрите для туристів. Барокову атмосферу і пишну архітектуру доповнила автентична словацька музична група «IMT smile», яка записала і музику до фільму «Межа». Понад 600 гостей насолоджувалися вишуканою їжею і напоями, танцювали під запальні ритми і фотографувалися зі словацькими та українськими зірками фільму. «Все що я бачу - дивовижно і чудово!», - зазначив видатний український режисер, Сергій Лозниця, чий фільм «Лагідна» нещодавно був в основному конкурсі Каннського кінофестивалю. Не випадково, на наступний день всі Карлові Вари обговорювали цю подію, а вітчизняні кінематографісти отримали чимало нових пропозицій щодо співпраці.
Як повідомили організатори кінофестивалю, на п'ятдесят другому МКФ в Карлових Варах були присутні 13 734 акредитованих відвідувачів - з них 11 544 з пропуском фестивалів, 398 кінематографістів, 1165 професіоналів кіно та 617 журналістів. Протягом фестивалю було проведено 505 показів фільмів і було продано 140 067 квитків. Було показано в цілому 207 різних фільмів, на які шикувалися черги з бажаючих потрапити до зали.

Благодійний фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього» неодноразово проводив бізнес-ланчі та урочисті прийоми на міжнародних кінофестивалях: у Каннах, Карлових Варах, Берліні, Талліні, а також Днів українського кіно в Мюнхені, Парижі, Лондоні, Амстердамі, Будапешті та Римі. Результатом проведення подібних зустрічей є плідна співпраця українських продюсерів і режисерів, нові фільми, зняті в копродукції, а також поява українських кінопрем'єр в національному і міжнародному прокаті.

Тел.: +380 44 459 0304;
Факс: +380 44 459 0305;
E-mail: [email protected]

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ІНІЦІАТИВА ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО"
БЦ "Горизонт Парк" корп. 1, 5 поверх
вул. Амосова, 12, м. Київ, 03680, Україна

Похожие пресс-релизы