AIESEC Україна проведе форум в знак підтримки міжнародного саміту в Копенгагені

9-го грудня в рамках національної конференції «Нові Горизонти 2009» у Донецьку відбудеться форум за участю найбільших неурядових організацій України та світу, а також представників бізнес сектору під назвою «Молодь для суспільства», ініціатором якого виступає міжнародна молодіжна асоціація «AIESEC Україна».
«Молодь для суспільства» - це зустріч спрямована на надання освіти, підняття та вирішення актуальних проблем, які вже давно нависли горою над українським народом, а саме: екологія, енергозбереження, здоров’я нації, соціальна відповідальність громадян.
З 10-го по 13-те грудня, по закінченню форуму, «AIESEC Україна» проведе конференцію під назвою «Нові Горизонти 2009» для нових 200 учасників, які приєдналися до організації цієї осені. Завданням форуму є надання необхідної бази інформації, щоб протягом наступних трьох днів спланувати нові спільні проекти разом із організаціями, що брали участь у форумі. «Тільки об’єднавшись можна реалізовувати проекти, які дійсно будуть конкурентоспроможними та зможуть стати саме тією противагою негативному впливу, що несе за собою темна сторона глобалізації та урбанізації українського суспільства», - коментувала президент AIESEC України Михайлюк Тетяна.
З 6-го по 18-е грудня в Копенгагені відбудеться зустріч світових лідерів, які мають домовитися щодо майбутнього нашої планети . Темою зустрічі є прийняття світової угоди для подолання проблеми зміни клімату. Країни світу повинні взяти на себе зобов’язання скоротити викиди парникових газів заради безпечного та здорового майбутнього. Як зауважив виконавчий секретар Конференції в Копенгагені від ООН по Змінам Клімату Уво де Боєр, «Кліматичні зміни - це жахлива загроза, але переборовши зміну клімату, ми створимо історичну можливість навести людство на шлях сталого та здорового розвитку для кожного. Вирішення проблеми змін у кліматі дозволить оживити економіку, стабілізувати навколишнє середовище та побудувати більш безпечні та інноваційні суспільства».
В підтримку Копенгагенському саміту міжнародна організація AIESEC приєднується до ініціативи зеленого руху. Опісля проведення форуму очікується реалізація 14 екологічних проектів у всіх куточках України спільно з учасниками зустрічі, а саме: Всесвітнім фондом природи (WWF), Індустріальним Союзом Донбасу та Shell Україною. «Завданням зеленої частини форуму є інформування суспільства про екологічні проблеми країни та світу, надання освіти у сфері практичного втілення природоохоронних проектів та кампаній, наведення позитивних прикладів. Нам важливо показати молоді, що їх проекти, дійсно, можуть працювати і допомагати збереженню довкілля. Однією з найсерйозніших проблем сучасності є зміна клімату, яку людство може подолати шляхом своєчасного впровадження енергоефективності та альтернативної енергетики. Зараз всі чекають на рішення лідерів країн у Копенгагені, але багато залежить і від кожного з нас. Необхідно проводити більше інформаційних кампаній для громадськості, присвячених зміні клімату, і саме такі проекти можуть стати для молоді першим кроком на шляху збереження природи і самореалізації», - відзначила менеджер зі зв’язків з громадськістю Всесвітнього фонду природи Катерина Куракіна
Світова практика показує, що об’єднавшись, суспільство в силі розвивати, контролювати та вимагати змін не тільки від бізнес сектору, але й від уряду. І що найцікавіше – цей метод працює.
AIESEC - це міжнародна молодіжна організація, що представлена в більш як 100 країнах світу та учасниками якої є майже 40 000 молодих людей, які мають можливість розвивати власний потенціал з метою позитивного впливу на суспільство. Контакти для довідки: 097 757 41 69, Сергій Караванець