pr

  СЕРВИС ПРЕСС-РЕЛИЗОВ

вход регистрация   
  пресс-релизы компаний: международных, СНГ, Украины , России
Правила О проекте
Военная агрессия России против Украины

Коллеги, 24 февраля Россия начала открытое вторжение в Украину.
Мы полностью солидарны с украинским народом в борьбе с оккупантами и желаем Украине не просто мира, а победы.
России должен быть нанесен максимальный урон не только в военной, но и в других сферах. Только таким образом возможно обрести настоящий, а не русский мир.
Для поддержания Вооруженных сил Украины в борьбе с российскими оккупантами, Национальный банк Украины открыл спецсчет (доступны все основные валюты)
https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi
Российский фашизм будет повержен. Слава Украине!

Асоціація «Укртеплотехніка» пропонує рецепт економії газу

Асоціація «Укртеплотехніка» пропонує рецепт економії газу

Підприємства асоціації «Укртеплотехніка» пропонують спосіб зменшення витрат газу на опалення міських квартир у 2,3 рази без зниження температури в помешканні шляхом встановлення поквартирного опалення.
З нового року очікується дворазове подорожчання імпортного газу, який складає левову частку вітчизняного газового балансу. Водночас в Україні розробляється стратегія теплопостачання, реалізація якої дозволила б зменшити споживання «блакитного палива» принаймні на 30% за 5 років. Для досягнення поставленої мети пропонується ціла низка альтернативних рішень.
"Одним з таких рішень може стати застосування поквартирного опалення, при якому кожна квартира опалюється окремим газовим котлом”, - говорить виконавчий директор асоціації «Укртеплотехніка» Ігор Сліпець. Поквартирне опалення доцільне для тих будинків і передусім в малих містах, де система централізованого опалення перебуває в незадовільному або аварійному стані. Її відновлення та модернізація економічно недоцільна або неможлива з огляду на відсутність ресурсів.
Перехід з централізованої системи опалення на поквартирну вже здійснений у цілому ряді малих і середніх міст, де центральне опалення функціонувало незадовільно, а теплокомуненерго перебували у сильній фінансовій скруті. В 2005-07 рр. встановлювалося до 300 тис. по квартирних систем з газовими котлами. Натомість для великих міст, особливо для щільно забудованих висотками масивів, оптимальною залишиться централізована або автономна система опалення.
Згідно з розрахунками фахівців асоціації «Укртеплотехніка», потреба в газі на обігрів середньостатистичної квартири (56 кв. м.) при централізованому опаленні становить 2341 кубометр на рік, а при поквартирному – всього 1029 кубометрів. Така економія газу досягається за рахунок двох факторів. Перший: коефіцієнт корисної дії газових котлів сучасного типу з імпортною автоматикою, які випускаються з кінця 90-х років в Україні, становить в середньому 90-91%, тоді як коефіцієнт корисної дії котлів, які працюють на котельнях центрального опалення і ТЕЦ – 73%. По-друге, повністю виключені втрати тепла на шляху від джерела тепла до квартири, тоді як в системах центрального опалення, за даними Мінрегіонбуду, можуть становити 60%, а обґрунтованими вважаються втрати до 38%.
До того ж, практика показує, що людина, яка встановлює автономну систему опалення, сумлінно розраховується за газ, платячи за показниками лічильника. Натомість за тепло, отримане з систем централізованого опалення, мешканці квартир оплачують не так сумлінно.
Чималу економію від переходу з централізованого опалення на індивідуальне отримають і мешканці квартир. Навіть з урахуванням оголошеного з 1 вересня ц. р. підвищення цін на газ для населення до 35,8 коп./куб. м., вартість опалення квартири площею 56 кв. м. становитиме 471 грн. за рік, тоді як системою центрального опалення за нинішніх цін на тепло (250 грн. за гігакалорію) – 2310 грн. В такому випадку витрати на придбання вітчизняного котла (близько 1500 грн.), його монтаж і від’єднання квартири від центрального опалення (близько 2000 грн.) окупляться споживачеві за два роки. І навіть якщо ціну на газ для споживачів піднімуть до існуючої нині ціни для «Теплокомуненерго» (68,6 коп/куб. м.), все одно на опалення середньостатистичної квартири витрачатиметься 902 грн. на рік. Таким чином, вигоду отримають і власники квартир (термін окупності систем поквартирного опалення складе 3 роки), і держава за рахунок зниження обсягів дотацій для побутових споживачів газу та зменшення споживання дорогого газу.

Довідка
Випуск газових котлів в Україні становить 500 тис. шт. на рік (для порівняння: виробництво газових котлів в країнах ЄС – близько 6 млн. шт. на рік).

Контактна особа: Сліпець Ігор Володимирович – виконавчий директор асоціації «Укртеплотехніка»
Тел/факс: 8 (044) 467-55-33
E-Mail: [email protected]

Похожие пресс-релизы